Reacție din PSD, după demisia lui Mihai Voicu de la șefia Comisiei pentru elaborarea legilor electorale

Deputatul PSD, Gabriela Podașcă, vicepreședintele Comisiei de cod electoral, a declarat marți că a aflat cu "multă surprindere și dezamăgire" de decizia PNL-ului și a lui Mihai Voicu de a renunța la președinția Comisiei pentru elaborarea legilor electorale și a anunțat suspendarea ședinței acestei comisii până la o decizie a liderilor grupurilor parlamentare în privința desemnării unei noi conduceri.

"Având în vedere situația creată de demisia domnului președinte Mihai Voicu, mă văd nevoită să propune suspendarea acestei ședințe și a lucrărilor până când se vor întâlni liderii grupurilor parlamentare și se va decide o nouă conducere a acestei comisii", a precizat deputatul PSD, citează Agerpres.

Mihai Voicu, demisie de la șefia Comisiei de cod electoral, în semn de protest.

Gabriela Podașcă a adăugat că a aflat cu "multă surprindere și dezamăgire" de decizia luată de PNL și vicepreședintele liberalilor. 

"Această decizie a fost aflată din presă. În primul rând, după cum ați văzut și în cadrul comisiei, domnul fost președinte Voicu nu a anunțat acest lucru la microfon și bănuiesc că a depus toate actele necesare, așa că noi vom merge înainte. Pasul următor este acela ca liderii grupurilor parlamentare să se întâlnească și să decidă cine anume va prelua această comisie", a precizat deputatul PSD.

Podașcă, reproș la adresa PNL: Nu se ține de cuvânt

În context, Podașcă a criticat PNL-ul pentru că nu se ține de cuvânt, deși și-a luat angajamentul de a duce la bun sfârșit acest proiect.

"Dacă vă amintiți, acum un an de zile, președinția comisiei era asigurată de PSD, iar cea privind revizuirea Constituției de PNL. S-au făcut schimburile, prin urmare, PNL-ul și-a luat un angajament în fața tuturor de a duce la bun sfârșit acest proiect. Vedem că PNL-ul nu se ține de cuvânt și atunci noi vom continua ceea ce de altfel am și început. Și s-a văzut foarte clar că PSD-ul și-a ținut angajamentele și nu sunt doar vorbe pe care le-am spus la întâlnirea cu președintele Iohannis. S-a văzut foarte clar și în votul pe care l-am dat privind legea alegerilor locale, a alegerilor parlamentare. Noi ne-am ținut de cuvânt, am fost la comisie, am muncit și rezultatul l-ați văzut cu toții", a susținut Podașcă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel