Mihai Voicu, demisie de la șefia Comisiei de cod electoral, în semn de protest

Deputatul PNL Mihai Voicu a demisionat din funcția de președinte al Comisiei speciale comune de elaborare a legilor electorale, în semn de protest față de tergiversarea" de către PSD a proiectului votului prin corespondență.

Anunțul a fost făcut, marți, de co-președintele PNL Alina Gorghiu în cadrul unei conferințe de presă comună cu vicepreședintele liberalilor Mihai Voicu, potrivit hotnews.ro

"Vrem să vă anunțăm că PNL și vicepreședintele Mihai Voicu au decis ca această funcție să fie părăsită de către Mihai Voicu. Adică demisia vreau să fie înțeleasț foarte clar ca o formă clară de protest față de tergiversarea de către PSD a adoptării legii votului prin corespondență. Prezența noastră în fruntea acestei comisii nu ar însemna altceva decât sâ continuâm o farsă a lui Victor Ponta," a declarat Gorghiu.

"Ca atare, de astăzi, întreaga responsabilitate pentru neadoptarea votului prin corespondență revine PSD. PSD trebuie să dea un răspuns foarte clar dacă acționează pentru interesele de partid în dauna intereseor românilor din diaspora sau va vrea să marșeze la ințiativa PNL.

Cele cinci voturi ale PNL din comisia de cod electoral vor fi la orice oră pentru adoptarea acestei legi, dar vrem să punem punct acestei șarade",  a mai spus Alina Gorghiu

"Suntem singurul partid care a realizat consultări reale cu asociațiile românilor din străinătate. Am fost dispuși la orice fel de concesii inclusiv acela de a vota un proiect de lege al comisiei, al PSD-ului, al oricui numai să avem vot prin corespondență. Valeriu Zgonea a prezentat un set de principii care sunt corecte în sine, dar care nu servesc la nimic pentru că sunt niște truisme", a spus la rândul său Mihai Voicu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel