Reacție din PE în cazul Antena 3: Acțiune de intimidare

Eurodeputatii PSD Viorica Dăncilă, Victor Boștinaru și Ioan Mircea Pașcu au transmis informări către prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans, comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, președintele Parlamentului European, Martin Schulz, dar și către liderul grupului socialist, Gianni Pitella, cu privire la intervenția ANAF în cazul Antena 3.

În apelul către oficialii amintiți este subliniată îngrijorarea eurodeputaților cu privire la o acțiune ce poate implica riscuri la adresa libertății de exprimare și a presei.

"Nu avem o problemă cu faptul că instituțiile statului încearcă să recupereze un prejudiciu. Este normal ca instituțiile abilitate în acest sens să își facă datoria. Îngrijorarea noastră vine însă ca urmare a modului cum au procedat autoritățile, care poate sugera un tip de demonstrație de forță și o actiune de intimidare a jurnaliștilor Trustului Intact. Riscurile grave la adresa libertății de exprimare și a libertatii presei îndreptățesc acest demers. Tocmai de aceea, am decis să aducem la cunoștința oficialilor europeni aceste evenimente asupra cărora noi ridicăm semne de întrebare. Libertatea de exprimare și cea a presei sunt bunuri câștigate în ultimii 26 de ani și trebuie acționat de fiecare dată când ceva le poate amenința" este apelul europarlamentarilor, potrivit unui comunicat de presa remis dcnews.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel