Reacție din Ministerul Educației privind Bacalaureatul tip grilă. SONDAJ

Anca Murgoci / 17 iul 2015 / 20:46 Salveaza PDF Comentarii
Foto: BucureștiFM
Foto: BucureștiFM

Ne putem gândi la un Bacalaureat tip grilă în România? Există probabilitatea ca examenul actual să-și schimbe forma? Iată doar câteva dintre întrebările la care a răspuns Gabriel Ispas, vicepreşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat din Ministerul Educaţiei, invitat la DC News Live.

Examenul de tip grilă la Bacalaureat ar putea reprezenta o soluție pentru că întotdeauna au existat suspiciuni privind "subiectivismul" profesorilor care corectează lucrările. Cu toate acestea, este o discuție foarte delicată și nu se va putea ajunge la un consens într-un viitor apropiat.

Gabriel Ispas, vicepreşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat din Ministerul Educaţiei, a spus că, de exemplu, un test grilă la Limba și literatura română ar fi destul de greu de elaborat.

"În orice evaluare este un subiectivism. Teoretic, am putea să discutăm (n.r. – despre un examen de bacalaureat bazat pe test grilă), doar că la matematică tot trebuie să ai o rezolvare a subiectului. În același timp, dacă la istorie am putea să gândim un astfel de test, nu știu cum s-ar putea gândi la Limba și literatura română. Chiar dacă sunt state care au experiență în această direcție, sunt și critici care spun că o dezvoltare a capacității de înțelegere nu se poate face doar pe răspunsuri punctuale la întrebări predefinite. Este o discuție foarte delicată și nu cred că vom putea ajunge la un consens într-un viitor apropiat", a spus Gabriel Ispas la DC News Live.

VEZI ȘI: Situație de neimaginat în învățământul românesc. Reacția lui Gabriel Ispas-EXCLUSIV

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24