Reacție din CSM la decizia CCR care lovește în procurori

CSM va verifica și analiza impactul deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor prevederi referitoare la renunțarea la urmărirea penală și clasarea unui dosar. 

"Nu vreau să se înţeleagă că eu critic CCR, pentru că nu am voie s-o critic. Eu îmi pun doar nişte întrebări şi spun aşa: şi astăzi, dacă se dă o astfel de soluţie, există posibilitatea să fie atacată la instanţă. Am doar o vagă bănuială şi cred că motivarea va fi aceea că doar un judecător poate să aprecieze asupra pericolului, sau a lipsei de pericol, sau a oportunităţii încetării urmăririi. (...) Dar aceasta este situaţia, de impact asupra sistemului", a declarat Mircea Aron într-o conferinţă de presă.

El a precizat că, anul trecut, procurorii au instrumentat 134.000 de cauze şi a amintit că există state, mult mai dezvoltate din punct de vedere juridic, care contabilizează costurile unui proces şi, dacă nu există perspective, se renunţă la proces. "Aici vorbim de fapte mărunte în care nu ştiu ce avantaje ar avea statul român să cheltuiască mult mai mult decât este paguba în cauza respectivă", a mai arătat Aron.

VEZI AICI DECIZIA CCR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel