Reacția Rusiei după ce prințul Charles l-a comparat pe Putin cu Hitler

Principesa Margareta si Principele Charles
Principesa Margareta si Principele Charles

Moscova a reacționat după ce prințul Charles l-a comparat, într-o discuție privată, pe Vladimir Putin cu Adolf Hitler. 

Declarațiile prințului Charles au apărut în tabloidul britanic Daily Mail, miercuri. Au fost făcut în cadrul unei discuții private cu ocazia unei vizite la muzeul canadian al imigrației. Schimbul de replici a fost relatat de Marienne Ferguson, în vârstă de 78 de ani. Ea îi mărturisise moştenitorului tronului britanic circumstanţele în care ea şi familia ei au fugit de invazia nazistă în Polonia. Prințul i-ar fi spus femeii: "Şi acum Putin este pe cale să facă aproape acelaşi lucru ca Hitler", referindu-se la alipirea Crimeei la Rusia, în martie.

"Dacă aceste declaraţii au fost într-adevăr rostite, ele nu îi fac cinste viitorului monarh britanic", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Aleksandr Lukaşevici. A adăugat: "Am cerut explicaţii oficiale autorităţilor britanice în legătură cu declaraţiile prinţului Charles", potrivit Mediafax

O sursă guvernamentală britanică anunţase anterior la Londra că un diplomat de rang înalt al ambasadei ruse este aşteptat la Foreign Office în cursul zilei.

Și România  a cerut o poziție oficială Rusiei, după ce vicepreședintele rus Dmitri Rogozin a amenințat țara noastră în repetate rânduri. După aproape o lună, nu a fost primit niciun răspuns. 

VEZI și: Putin e comparat cu Hitler de un senator american

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel