Reacția premierului Ponta, după ce Rusia a sistat livrarea gazelor către Ucraina

Gazprom
Gazprom

Premierul Victor Ponta a explicat situația în care se află România în contextul ultimelor decizii luate de către Rusia, privind livrarea gazelor către Ucraina. 

Gigantul rus Gazprom a anunțat, luni, după eșuarea negocierilor Rusia-Ucraina și expirarea ultimatumului dat autorităților de la Kiev în vederea plății datoriei la gaze, că va impune un sistem de plată în avans pentru gazele livrate Ucrainei.

Citește și Consilierul premierului Ponta atenționează: Trebuie să ne îngrijorăm

Referitor la acest subiect, premierul Victor Ponta a declarat: „Ne interesează pentru că suntem partidul de guvernământ şi avem obligaţia guvernării. Vedeţi că situaţia în regiune se deteriorează, se opresc gaze. Azi de dimineaţă am stat cu ministrul Energiei şi vreau să dau un semnal de acum, imediat, că pentru România pe termen scurt, şase luni, nu e niciun fel de problemă, avem rezervele necesare. Dacă se continuă criza mai mult de șase luni, binînțeles că situația se complică", potrivit Mediafax.

El a arătat că cel mai important lucru în acest moment este ca în toată scena politică să existe stabilitate şi predictibiliate.

„Principala responsabilitate privind stabilitatea se îndreaptă către noi ca fiind partidul cel mai mare din coaliţia de guvernare. Vreau să vă rog pe toţi în toate structurile pe care le reprezentaţi - Parlament, structuri locale, Guvern - să daţi acelaşi mesaj că e o perioadă în care România are nevoie mai mult decât orice de seriozitate şi stabilitate", a adăugat premierul Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel