Reacția Guvernului, după înregistrările cu șefa DNA

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu a intervenit telefonic la România Tv pentru a oferi punctul de vedere al Executivului cu privire la înregistrările difuzate de către postul tv.

”Nu a avut loc o astfel de întâlnire (n.r. procurorii). Am văzut că se tot rostogolește în spațiul public această poveste, se încearcă o legare a premierului Grindeanu de acest dosar deja celebru de la Timișoara. Ceea ce vă pot spune în mod este că Sorin Grindeanu a fost viceprimar în perioada 2004-2008, dar nu a avut nicio legătură cu partea de patrimoniu din primărie. A fost viceprimar pe probleme de direcție tehnică, de care țin aspecte cum ar fi drumurile de transport în comun, energia.”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Aceasta a subliniat faptul că este ”o nouă manipulare care se tot rostogolește în spațiul public. Se încearcă această legătură cu acest dosar și premierul Sorin Grindeanu.”

Ulterior, într-o intervenție telefonică la Antena 3, Alina Petrescu, a declarat că se aşteaptă ca autorităţile competente ale statului să verifice dacă înregistrările apărute în spaţiul public, care o privesc pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, difuzate duminică de media, sunt autentice sau nu. 

Ea a spus că este îmbucurător anunţul făcut de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, privind sesizarea inspecţiei judiciare în legătură cu afirmaţiile apărute în spaţiul public referitoare la solicitarea dnei L.C. Kovesi de a se ajunge la premierul S. Grindeanu. 

Nu putem să avem nicio reacţie directă la aceste înregistrări, important este să se dovedească dacă ele sunt sau nu autentice. Anunţul domnului ministru al Justiţiei este unul îmbucurător, exact asta trebuie să se întâmple. Autorităţile care au competenţe să verifice aceste înregistrări, să vadă dacă ele sunt sau nu autentice. Dacă sunt autentice, care sunt efectele şi ce ar trebui să urmeze. Autorităţile care au aceste competenţe în acest domeniu vor face toate verificările. Eu nu pot face niciun fel de comentariu pe fond până când nu se dovedeşte dacă înregistrările sunt sau nu reale, a declarat Alina Petrescu, duminică seara, la Antena 3. 

POZIȚIA OFICIALĂ DNA: ”Înregistrarea contine fragmente care au fost rostite de procurorul sef in mod public ori la sedintele de lucru cu procurorii unei sectii operative. Intre fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme care nu ii apartin si care sunt menite sa distorsioneze grav continutul celor spuse.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel