Reabilitarea Cazinoului din Constanţa. Daniel Suciu: Am un gust amar

Vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a declarat marţi la Constanţa că deplânge situaţia în care s-a ajuns cu procesul de reabilitare a Cazinoului din Constanţa, în contextul în care a fost din nou contestată atribuirea contractului, cu o zi înaintea semnării lui.

'Este acelaşi text al contestaţiei în proporţie de 95% ca aceal care a fost depus în septembrie şi soluţionat ulterior de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC). Am un gust amar, credeam că după şapte ani simbolul Constanţei, Cazinoul, va fi în sfârşit reabilitat. Nu o să mai tac cum am făcut în septembrie.

Firma care a fost scoasă din ecuaţie atunci, Eldiclau, a contestat din nou şi mă întreb cum oare firma Telekom să facă parte din aşa ceva. Este suficientă această bătaie de joc. Nu mai cred în coincidenţe în ceea ce priveşte depunerea contestaţiei şi de această dată în ultima zi. Această firmă, o spun cu subiect şi predicat, a vrut doar să blocheze această procedură. Am propus cu colegii mei o modificare a legislaţiei achiziţiilor publice în sensul ca cel ce introduce o contestaţie şi pierde să plătească o sumă importantă, însă propunerea noastră a fost respinsă', a declarat Daniel Suciu, referindu-se la noua contestaţie înregistrată luni după-amiază la CNSC faţă de rezultatul licitaţiei pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa.

Replica primarului Decebal Făgădău

La rândul său, primarul Decebal Făgădău a afirmat că în opinia sa firma contestatoare se opune pur şi simplu reabilitării monumentului istoric.

'Cea de-a patra licitaţie a fost organizată cu profesionalism, toată lumea a tras la aceeaşi căruţă, CNSC nu s-a pripit când a analizat prima contestaţie a Eldiclau, asocierile Aedificia Carpaţi şi, respectiv, cea reprezentată de Erbaşu au răspuns cu celeritate în cadrul suplimentării clarificărilor şi vreau să le mulţumesc pentru asta, căci e vorba de un obiectiv de interes naţional... Vreau să ştie toată ţara că Eldiclau se opune procesului de reabilitare a Cazinoului. Nu pot să înţeleg cum o companie românească în consorţiu cu alte firme româneşti dau dovadă de atâta rea-credinţă. Este o dovadă că ar trebui să facem ceva cu obiectivele de acest gen în România. Să mergem la Comisie şi să spunem că avem nevoie de o legislaţie clară pentru acest domeniu', a declarat primarul Decebal Făgădău.

În finalul declaraţiei, vicepremierul Daniel Suciu şi-a arătat încrederea că în cel mai scurt timp noua contestaţie va fi soluţionată legal şi contractul va fi semnat.

'Nu cred ca este vorba de ceva politic, tot ce a făcut această firmă a fost să blocheze lucrările. CNSC va da în două săptămâni un răspuns pentru că aceştia funcţionează ca o instanţă de judecată şi simt că acest răspuns va fi favorabil nouă. Eu i-am spus premierului Dăncilă că astăzi vom semna contractul pentru reabilitarea Cazinoului, îmi asum, având în vedere că luni a fost ultima zi de depunere a contestaţiilor şi voiam să semnăm în prima zi, adică azi contractul. Din păcate însă, Eldiclau a aşteptat să depună iar contestaţia în ultima zi', a mai declarat Suciu.

Viorica Dăncilă spune că este garantată reabilitarea Cazinoului din Constanţa

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat, luni, că este garantată reabilitarea Cazinoului din Constanţa şi i-a cerut ministrului demis al Dezvoltării, Daniel Suciu, să meargă în zonă marţi, pentru semnarea contractului.

'După zeci de ani de aşteptare, mâine (marţi - n.r.), unul dintre simbolurile României, Cazinoul din Constanţa, va avea garanţia că va fi refăcut. Guvernul nostru a reuşit, în ciuda multor contestaţii, să pregătească în detaliu proiectul, astfel încât să ne asigurăm că acest obiectiv simbol va fi reabilitat. În această noapte, la ora 12,00, expiră şi ultimul pas procedural pentru atribuirea contractului de reabilitare. Domnule vicepremier Suciu, aţi arătat cum trebuie să acţioneze un ministru implicat. Vă rog ca mâine să fiţi la Constanţa şi să vă asiguraţi că acest contract va fi semnat', a afirmat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de luni, 28 octombrie, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel