EXCLUSIV  Rea-voinţă la Primăria Capitalei? Ceti: Vrem să reabilităm străzile, iar ei întârzie să ni le predea. Singurii care au de pierdut sunt cetăţenii

Claudiu Octavian Ceti a explicat o situaţie cel puţin ciudată: Primăria Sectorului 5 vrea să preia de la Primăria Capitalei străzile şi bulevardele pe care le are în administrare pentru a le repara pe banii ei, însă administraţia municipală întârzie să ia o decizie în acest sens.  

Claudiu Octavian Ceti a spus că Primăria Sectorulu 5 a făcut demersuri pentru ca Primăria Capitalei să dea în administrare străzile şi bulevardele pe care le are în întreţinere pentru ca primăria de sector să le asfalteze/reabiliteze.

„Noi am făcut documente, nu doar le-am propus, şi aşteptăm trecerea acestora prin şedinţa de Consiliu General”, a explicat Claudiu Octavian Ceti.  

„Eu pot să reformulez şi să spun că NU S-A VRUT ca Bucureştiul să fie curat, asfaltat, în această perioadă?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Concluzia aţi tras-o singur şi, mai mult decât atât, concluzia o vor trage cetăţenii în viitorul apropiat”, a răspuns Claudiu Octavian Ceti.

„Ce ar pierde Primăria Generală dacă le-aţi lua grija unor bulevarde din Sectorul 5, a unor pacuri?”, a mai întrebat Val Vâlcu.

„Eu aş pune altfel problema. Ce ar câştiga să nu le dea? Singurii care au de pierdut sunt cetăţenii. Noi suntem pregătiţi, ne-am modificat bugetul pe 2021, atât Primăria Sectorului 5 cât şi companiile municipale ale Sectorului 5. Special ne-am adaptat bugetul pentru a reuşi să facem investiţii şi pentru a ne dimensiona în vederea efectuării de lucrări. Am modificat organigramele, am achiziţionat utilajele, deci noi suntem pregătiţi să facem aşa ceva. Mai trebuie un singur lucru: voinţă, dorinţă şi putinţă”, a explicat Claudiu Octavian Ceti.

„Important, aşa cum a spus şi domnul primar Cristian Popescu Piedone, nu este partidul din care faci parte, nu este coaliţia, negocierea, înţelegerea pe care o ai. Cel mai important este cetăţeanul. Iar interesul său trebuie să primeze. În cazul de faţă ne-am dori ca toată lumea să conştientizeze acest lucru şi să înţeleagă că Bucureştiul este unul singur”, a mai subliniat Claudiu Octavian Ceti.

Val Vâlcu a făcut, în acest, caz, o paralelă cu situaţia de la Sectorul 1: „Primarul general Nicuşor Dan, în criza de la Sectorul 1, spunea: ‚dom’le, eu sunt de acord să preiau spitalele de la Clotilde Armand, dar să dea şi bugetul’. Ori în cazul de faţă, dumneavoastră vreţi să preluaţi, să reparaţi drumuri, să faceţi investiţii, cu banii dumneavoastră. Nu cereţi buget”.

„În situaţia de faţă, chiar dacă Primăria Sectorului 5 a moştenit o datorie de circa 600 de milioane de lei – doar pe primărie, nu vorbesc de datoriile moştenite în companiile municipale, de la vechea administraţie – reuşim, prin a contracta credite şi finanţări, să ne punem în practică tot ceea ce înseamnă dezvoltarea sectorului”, a mai declarat Claudiu Octavian Ceti.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel