Rețineri pe bandă rulantă în dosarul centrului de plasament

Paisprezece persoane au fost reţinute pentru rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu şi delapidare, în legătură cu activitatea de la un centru pentru copii instituţionalizaţi din Bucureşti.

Potrivit unor surse din Poliţie, printre persoanele reţinute se află şi medicul de familie Victoriţa Boţoagă, implicată şi în dosarul reţetelor false de la Institutul Oncologic.

Procurorii au dispus joi efectuarea urmăririi penale faţă de 21 de suspecţi în dosarul care vizează abuzuri comise la un centru pentru copii instituţionalizaţi din Bucureşti. Infracţiunile vizate sunt cele de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu şi delapidare, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

'Actele de urmărire penală vizează modalitatea frauduloasă de funcţionare a sistemului de protecţie specială a minorilor instituţionalizaţi, în cadrul unui centru din Bucureşti, în perioada 2014 - 2016 (ca urmare a unui denunţ formulat în luna noiembrie 2015)', arăta Parchetul.

Din anchetă a reieşit că normele privind standardele minime ale protecţiei sociale au fost eludate prin folosirea abuzivă a resurselor centrului de plasament şi a bunurilor sau serviciilor destinate minorelor şi prin punerea în primejdie gravă a dezvoltării fizice, intelectuale şi morale a minorelor instituţionalizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel