Reținere de ultimă oră! Acuzațiile DNA

Procurorii DNA Oradea au reținut-o pe Adina Florentina Dumbravă. Acuzațiile sunt de complicitate la luare de mită și spălare de bani. 

Adina Florentina Dumbravă este acuzată că l-ar fi ajutat pe fostul director adjunct de la Finanţe şi Vămi Bihor Dorel Pătcaş să primească mită de la doi oameni de afaceri.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2012 - 2014, Florentina Dumbravă l-a ajutat, cu intenţie, pe Dorel Pătcaş, în calitate de director executiv adjunct în cadrul DGFP Bihor, să pretindă şi să primească, de la doi administratori de firmă (martori denunţători în cauză), prin intermediari, suma totală de 42.000 de euro (29.000 de euro, respectiv 13.000 de euro).

În schimbul acestei sume de bani, Dorel Pătcaş trebuia să facă demersurile necesare pe lângă inspectorii care efectuau controale la societăţile comerciale conduse de oamenii de afaceri, astfel încât aceştia să nu constate eventuale aspecte penale şi pentru ca aceste controale să fie favorabile firmelor respective.

[citeste si]

În cursul lunii ianuarie 2014, cu ajutorul Florentinei Dumbravă, Dorel Pătcaş a disimulat adevărata natură a provenienţei sumei de 25.000 de lei (parte din suma totală de 29.000 de euro), prin întocmirea olografă a unui contract de împrumut fictiv, pretins a fi întocmit la 10 ianuarie 2013, semnat de unul dintre oamenii de afaceri şi o altă persoană, cunoscând împrejurarea că acea sumă provine din comiterea unei infracţiuni de corupţie.

Pe 6 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au reţinut pe Dorel Pătcaş pentru patru infracţiuni de luare de mită şi spălare de bani. Potrivit DNA, în decembrie 2009, Dorel Pătcaş, în calitate de director adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Bihor, a primit de la un om de afaceri, administrator de fapt al mai multor firme, o sumă de bani nedeterminată şi produse alimentare în valoare de 6.000 lei în schimbul eliberării unui atestat de comercializare produse petroliere pentru una dintre societăţile controlate de acesta. De asemenea, pe 22 septembrie 2011, el a primit de la un al doilea om de afaceri 6.000 de lei, în scopul de a asigura protecţia activităţii ilicite a societăţii comerciale administrate de acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel