Rețele de socializare. Poliția Română, sfaturi pentru utilizatori

Tudor Curtifan / 18 Martie 2017 / 23:11 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Poliția Română a transmis câteva recomandări utilizatorilor de rețele sociale după ce mai mulți adolescenți au leșinat ținându-și respirația în timp ce participau la un joc.

Poliţia Română le recomandă persoanelor care folosesc reţelele de socializare să nu dea informaţii personale, să nu posteze fotografii proprii, să nu accepte să se întâlnească direct cu necunoscuţi, să nu instaleze programe din surse nesigure şi să anunţe apropiaţii sau să sesizeze poliţiştii dacă persoanele cu care comunică în mediul on-line le ameninţă, le transmit mesaje cu tentă sexuală sau poze cu conţinut pornografic, le îndeamnă să consume alcool şi droguri sau le trimit "provocări" care le-ar putea face rău, informează Antena 3.

„Fiţi prudenţi în a oferi persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale despre voi sau familie, cum ar fi: numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii personale, adresa, şcoala la care învaţaţi ori locul de muncă. Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar persoane pe care le şi cunoaşteţi în realitate", atenţionează Poliţia Română.

„Nu acceptaţi niciodată să vă întâlniţi direct cu o persoană cunoscută pe Internet - oamenii pot fi foarte diferiţi de ceea ce au pretins că sunt şi astfel puteţi deveni victima traficului de persoane sau a altor întâmplări tragice", este un alt avertisment transmis de Poliţie, potrivit sursei citate.

[citeste si]


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24