RCS&RDS, somație din cauza unui post TV ce trebuie inclus în grilă

Compania de cablu RCS&RDS a fost somată, marţi, de Consiliul Naţional al Audiovizualului să introducă un post TV în grila sa de programe digitale, întrucât această televiziune se numără printre cele obligatorii la retransmisie pentru toţi cabliştii, în conformitate cu principiul "must carry". Postul pentru care RCS&RDS a fost sancționat este Naşul TV.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat în şedinţa de marţi mai multe sesizări la adresa societăţii S.C. RCS&RDS SA, referitoare la retransmisia televiziunii Naşul TV, în conformitate cu articolul 82 din Legea audiovizualului numărul 504/2003.

 "Din totalul programelor incluse în lista «must carry», doar Naşul TV nu este inclus în grilă. Din toate poziţiile, doar poziţia 20 este sărită, de zici că suntem poziţia 13 cu ghinion", a spus Radu Moraru în faţa membrilor CNA.

Din punctul de vedere al RCS&RDS, "postul Naşul TV nu se califică" pentru a fi introdus în grila digitală a operatorului de telecomunicaţii alături de celelalte programe din "must carry".

Ce posturi trebuie incluse obligatoriu în lista «must carry»

Lista "must carry" este publicată anual de către CNA, până cel mai târziu la data de 1 februarie, potrivit Deciziei CNA nr. 72 din 2 februarie 2012.

 Potrivit deciziei CNA din 22 ianuarie 2013, în lista televiziunilor obligatorii la retransmisie pentru cablişti în 2013 se regăsesc următoarele televiziuni private, selectate de CNA în ordinea indicelui anual de audienţă: Pro TV, Antena 1, Kanal D, Antena 3, Prima TV, Realitatea TV, Naţional TV, B1 TV, România TV, Antena 2, Favorit TV, Taraf TV, Kiss TV, Euforia Lifestyle TV, Gsp TV, National 24 Plus, U Televiziune Interactivă, Music Channel, TV Neptun, Naşul TV, Transilvania Live, Look TV, H!T Music Channel, TV H2O şi Inedit TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel