RCS & RDS împrumută 270 de milioane de euro. Ce destinație vor avea banii

Decizie de ultimă oră a companiei cu operațiuni pe piața de comunicații și media controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, RCS & RDS, pentru refinanțarea unor credite contractate în 2013. 

Compania RCS & RDS intenționează să împrumute aproximativ 1,2 miliarde lei (circa 270 de milioane de euro) de la un grup de bănci din care fac parte UniCredit, ING Bank, Citibank și BRD, au declarat surse din piață, pentru jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO.

Cele patru bănci sunt principalii creditori locali la care RCS & RDS a apelat de-a lungul timpului pentru a-și finanța planurile de extindere și campaniiile de achiziții de operatori locali de pe piața de cablu. 

Potrivit surselor citate, banii sunt destinați refinanțării unor credite contractate în 2013 de companie, respectiv un credit de 250 de milioane de euro scadent în 2018 și o linie de finanțare pentru asigurarea capitalului de lucru în valoare de 50 de milioane de euro, finanțări sindicalizate de Citibank şi ING Bank.

Periodic, firma controlată de Teszari "rostogolește" împrumuturile luate de la băncile locale, operațiune prin care își refinanțează creditele mai vechi și își asigură finanțarea planurilor de extindere. La rândul lor, băncile pun gaj pe acțiunile companiei, pe conturi și pe alte active ale acesteia.RCS & RDS este alături de OMV Petrom una din puținele companii locale curtate de bancheri datorită nivelului stabil al veniturilor, al modelului de afacere care generează constant lichidități și al marjei de profit atractive.

De finanțele RCS & RDS, și implicit de discuțiile cu bancherii, se ocupă Serghei Bulgac, 39 de ani, care a preluat luna trecută poziția de director general, părăsită anterior de Alexandru Oprea, 56 de ani.

Ultimele date disponibile indică pe Zoltan Teszari ca având un pachet de 58,91% din RCS & RDS, urmat de americanul Wayne Grant Quasha cu 13,7%, Eton Park cu 6,85%, iar mai mulți manageri ai companiei și foști colaboratori ai lui Teszari cu pachete de la 1% până la 3,92%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel