Răzvan Popa: Este inacceptabil ca România să fie persecutată

Europarlamentarul PSD, Răzvan Popa, reacționează la dezbaterea de miercuri de la Strasbourg, unde România a fost un subiect de campanie electorală.

 

Dezbaterea de astăzi din Parlamentul European, generată de grupul PPE în contextul campaniei electorale și a candidaturii domnului Manfred Weber, nu cred, în opinia mea, că ar fi trebuit să aibă loc. Cetățenii români și partidele din România sunt atașate valorilor europene, iar din partea autorităților din țara mea a existat întotdeauna deschidere pentru un dialog corect cu reprezentanții instituțiilor Uniunii Europene. Prezența Prim-ministrului Guvernului României la această dezbatere este o dovadă în plus a deschiderii despre care vorbeam.

Nu doar în calitate de europarlamentar român, ci şi în calitate de simplu cetăţean al României sunt revoltat de tentativele de a discuta în termeni exagerați evenimentele politice din ţara mea, dar, mai ales, de tentativa unor voci, inclusiv din Parlamentul European, de a face din România subiect de campanie electorală. Consider că abordarea celor din grupul PPE este incorectă faţă de România şi faţă de cetăţenii români. Este inacceptabil ca ţara mea să fie persecutată din interese care nu au legătură, de fapt, cu respectarea valorilor europene. Vreau ca România să fie tratată în mod corect de către partenerii și instituțiile europene. Consider că este obligația Parlamentului European, a Comisiei Europene şi a Consiliului European să analizeze obiectiv evenimentele politice din România.

Nu în ultimul rând aş vrea ca atât colegii europarlamentari din România, cât şi din celelalte state membre, alături de membrii Comisiei Europene şi ai Consiliului European să înțeleagă că orice astfel de momente nu fac decât să alimenteze discursul eurosceptic şi antieuropean.

Cei din PPE vor sa sacrifice în scop electoral o țară guvernată de social democrați ca să abată atenția de la țările conduse de PPE unde au probleme.

Vezi si: Tăriceanu: Eşecul MCV este evident. Abuzuri extraordinare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel