Tăriceanu: Eşecul MCV este evident. Abuzuri extraordinare

Călin Popescu-Tăriceanu
Descriere foto: Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a apreciat că eşecul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) în ceea ce priveşte România este evident.

"Mecanismul a eşuat, pentru că dacă la început au fost patru repere, ulterior, în ultimul raport, avem 12 recomandări. Deci, de la patru au rămas 12, ca să glumesc - cred că înţelegeţi aluzia. Sigur că e o formă de discriminare, pentru că acest mecanism nu se aplică decât României. Problemele pe care le semnalează raportul se regăsesc şi în alte ţări.

Şi există o discuţie la nivel european de introducere a unui mecanism de evaluare, de genul MCV, şi în alte ţări. Şi ar fi util, sigur că da. Eu cred că în ceea ce priveşte România, eşecul este evident, pentru că, iată, ne trezim astăzi după 11 ani de Mecanism de Cooperare şi Verificare să constatăm că anumite obiective au fost atinse, dar au apărut abuzuri extraordinare, care cu ajutorul presei au fost scoase la iveală, excese în justiţie", a spus liderul ALDE într-o declaraţie susţinută la Palatul Parlamentului.

Experţii Comisiei Europene aflaţi în misiune de evaluare în cadrul MCV se întâlnesc miercuri cu reprezentanţii Inspecţiei Judiciare, a informat un comunicat al instituţiei.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27