EXCLUSIV  Scopul inamicului în Ungaria lui Orban, de la Soros la LGBT. ”Lucrurile au fost băgate sub preș”

Răzvan Munteanu, despre "dușmanii" lui Viktor Orban / Foto: Facebook Viktor Orban
Răzvan Munteanu, despre "dușmanii" lui Viktor Orban / Foto: Facebook Viktor Orban

Profesorul Răzvan Munteanu, expert în relații internaționale și președintele think tank-ului Chamber of Excellence in International Affairs (CEIA), a spus cine sunt "dușmanii" premierului ungar Viktor Orban. 

Profesorul Răzvan Munteanu, expert în relații internaționale și președintele think tank-ului Chamber of Excellence in International Affairs (CEIA), a fost invitatul lui Tudor Curtifan în cadrul emisiunii „Pe Plan Extern”. Acesta a vorbit despre situația din Ungaria, "dușmanii" lui Viktor Orban, dar și despre asemănarea dintre Orban și alți lideri politici precum ar fi Vladimir Putin sau Recep Tayyip Erdogan.

Profilul politic al lui Viktor Orban

"În Ungaria există un flagel al corupției prezent nu neapărat în societate, cât în clasa politică. Acolo apar foarte multe scandaluri de corupție, foarte multe suspiciuni. Au rămas nerezolvate. Lucrurile au fost băgate sub preș tocmai pentru că acest regim a încercat să își mențină privilegiile. Asta vor face elitele care vor face astfel de practici politice, motiv pentru care Uniunea Europeană evident că vede aceste lucruri și încearcă să le sancționeze, încearcă în același timp să mențină Ungaria a lui Viktor Orban ca un partener de dialog și ca un stat care să nu deraieze foarte mult de la valorile sale. Ceea ce trebuie să observăm este că astfel de profiluri politice, de lideri politici, precum Viktor Orban, care se aseamănă într-o anumită măsură și nu destul de puțin cu lideri precum Recep Tayyip Erdogan în Turcia sau cu Vladimir Putin în Federația Rusă, deci acest tip de personaj mereu încearcă să găsească un inamic, fie că este din interiorul granițelor, fie că este din afara granițelor, pentru a-și legitima existența și politica.

Dușmanii premierului Ungariei

Acum este vorba despre comunitatea LGBT, dar înainte de aceasta a fost vorba despre George Soros, un apropiat al lui Viktor Orban. Când lucrurile au început să se disperseze, apropiatul a devenit un inamic. Mai apoi, un alt inamic pe care Viktor Orban l-a avut la Budapesta și l-a ajutat să se suie pe voturile populației maghiare au fost migranții. Presa de la Budapesta scria în 2016 despre un asediu al musulmanilor la poarta Ungariei și că Ungaria este un coridor sanitar pentru Europa. Acei migranți nici nu își doreau să rămână acolo și totuși imaginile video îi arătau în gara din Budapesta așteptând să se urce în tren, dar aparatul de propagandă al Budapestei a făcut ca această teamă de străini, teamă de musulmani, să fie fructificată în avantajul lui Viktor Orban. Așa se întâmplă și cu LGBT. Ea vine pe un conservatorism al lui Viktor Orban. Nu apare așa din neant. De-a lungul timpului s-a observat la Budapesta o atitudine față de această comunitate. S-a interzis căsătoria între persoane de același sex prin Constituție, s-a stipulat că mama este femeie, tata este bărbat, iar mai apoi li s-a interzis persoanelor de același sex să adopte copii. Dacă acest lucru este bun sau rău, rămâne de văzut, dar faptul de a stigmatiza o minoritate este o problemă.", a declarat Răzvan Munteanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel