EXCLUSIV  Răzvan Dumitrescu revine la DCNews. Declarații în premieră: Niciodată nu m-am despărțit. E PĂCAT să se risipească

Razvan Dumitrescu   Foto: Crișan Andreescu
Razvan Dumitrescu Foto: Crișan Andreescu

Răzvan Dumitrescu, jurnalist și om de televiziune, se întoarce la DC News. Acesta va avea o emisiune săptămânală care va pune în analiză cele mai incisive teme de dezbatere. 

Răzvan Dumitrescu, fondatorul DCNews, va aduce începând de joi, 3 decembrie 2020, emisiunea ”Ce se întâmplă?”, o transmisiune săptămânală, în direct, care va răspunde celor mai arzătoare întrebări ale telespectatorilor și cititorilor DC News și DC News TV. În prima ediție, de joi, invitat va fi și analistul politic Bogdan Chirieac, alături de care a fondat site-ul DCNews împreună cu Val Vâlcu. 

Înainte de prima ediție a emisiunii ”Ce se întâmplă”, Răzvan Dumitrescu a povestit cum vede revenirea la DC News

”Noi lucrăm la Antena 3 o săptămână da, una nu, din cauza pandemiei și săptămâna în care stau acasă găsesc atât de multe lucruri care nu se văd din cauza ”breaking news-urilor” și din cauza evenimentelor care vin peste tine și pe care trebuie să le tratezi cu prioritate încât m-am gândit la ceva mult mai așezat, care nu merge pe TV, dar care merge foarte bine în online. Un format mult mai așezat, analitic și care să-ți dea o idee despre ce se întâmplă sau despre ce se va întâmpla. Adică dacă te uiți ce e în spatele acestor perdele, uneori, evenimente foarte importante care lasă în urmă niște lucruri de substanță, atunci sigur că de gândești dacă nu cumva lucrurile de substanță sunt până la urmă cele care dau tonul la cântec. Nu ele sunt cauza pentru care se produc și alte evenimente de tipul acesta. Haide să le analizăm mai atent. 

Discuție-cheie înainte de alegerile parlamentare

Nu ne-am dorit să facem asta zilnic, pentru că nu se adună atâta informație, dar o dată pe săptămână, în formatul DC News, online, se pretează foarte bine pentru acest lucru și e loc mai degrabă în online, decât pe TV. Vorbim despre lucrurile importante care se întâmplă și mai apoi ce se întâmplă după ce au avut loc niște evenimente. De exemplu, avem pe 6 decembrie alegerile. Avem o emisiune ”Ce se întâmplă” să vedem ce se întâmplă la aceste alegeri parlamentare. Care sunt datele pe care le avem cu privire la aceste alegeri și sunt tare curios să vedem dacă o să ne confirme și rezultatul alegerilor discuția pe care o avem joi. 

Eu am fondat DC News împreună cu Bogdan Chirieac cu 10 ani în urmă. Ne-am gândit cum să-i spunem. DC News însemna și ”De ce știrea respectivă?”, dar însemna și Dumitrescu Chirieac în același timp. Aceasta a fost abordarea atunci când am fondat ziarul. Eu niciodată nu m-am despărțit practic de DC News, numai că fiind foarte ocupat și foarte prins cu televiziunea nu am avut cum să mă ocup îndeaproape și de zona aceasta de DC News. Am mai scris de altfel în DC News. Acestă experiență este un fel de editorial video, cu precizarea că nu voi fi singur, vor fi invitați, va fi și Bogdan Chirieac în emisiune pentru lucrurile pe care vrem să le dezvoltăm analitic. La ce experiență avem noi, 30 de ani de presă, e păcat să se risipească pentru că am văzut că în momentul de față foarte puțini sunt dispuși să privească măcar cu 2-3 ani în urmă, dar cu 15-20 sau 30 de ani ca să lege lucrurile într-un lanț continuu, fără întrerupere”, a explicat Răzvan Dumitrescu. 

Vocea oamenilor, ascultată

Răzvan Dumitrescu va primi întrebările cititorilor și ascultătorilor DC News și DC News TV și va încerca să le răspundă la cele mai importante teme de dezbatere în emisiunea ”Ce se întâmplă”, în direct, în fiecare joi. 

”Întotdeauna o să îi întreb, începând cu ziua de luni, ce ar vrea ei să știe. Ce doresc ei să știe cu privire la ce se întâmplă. Ce se întâmplă cu... salariile, pensiile, alegerile, Guvernul, președintele. Întotdeauna o să le cer părerea cititorilor și telespectatorilor DC News despre ce temă de tip ”ce se întâmplă” doresc să fie abordată. În funcție de mesajele pe care le primesc încercăm să găsim numitorul comun al mai multor mesaje și o să găsim și interlocutorul potrivit pentru a răspunde la cât mai multe întrebări și la cât mai multe curiozități. Lumea să stea pe DC News TV și nu numai, ci și pe DC News. Emisiunea ”Ce se întâmplă” este în fiecare joi, dar în fiecare zi DC News are emisiuni interesante. Poate că nu întotdeauna ne pliem pe întrebările și curiozitățile pe care le au cititorii. Haide să îi lăsăm pe ei să vedem ce și-ar dori. Un numitor comun al cititorilor sigur vom găsi în mesajele primite. Dacă vrei să culegi pulsul cu adevărat, să te documentezi și să prezinți o variantă de răspuns, atunci acesta este ritmul potrivit. O emisiune săptămânală. 

”Emisiunea rămâne acolo”

Eu vreau să văd dacă oamenii chiar au o curiozitate legată de lucrurile serioase. Din ce știu eu, pe DC News chiar au acest lucru. Sunt tot felul de emisiuni analitice, este și emisiunea lui Bogdan Chirieac împreună cu Cozmin Gușă. Sigur, unii îl pot plăcea pe Cozmin Gușă, alții nu. Lucrurile astea nu au loc într-o stație de televiziune care este asaltată de ”breaking-news-uri”, de evenimente care se petrec pe loc, atunci, trebuie să iei alte decizii, să faci altceva. O emisiune așezată nu merge la o televiziune de știri în momentul acesta, dar merge foarte bine în online pentru că în online emisiunea rămâne acolo. O poți vedea peste câteva ore sau zile. Poți lega altfel lucrurile. Toate acestea rămân, se amplifică, ești citat, preluat, se rostogolesc și mai apoi o să constați că ajung la foarte mulți oameni tipurile astea de emisiuni, chiar dacă nu atunci pe loc, în momentul difuzării. 

Foarte mulți află că se întâmplă lucruri, nu află de ce s-au petrecut lucrurile acelea și nu află ce se va întâmpla după succesiunea de evenimente. Lucrurile, dacă nu sunt privite legat și interdependent, nimeni nu o să înțeleagă niciodată ce e în jurul lui și către ce duc anumite decizii și cu ce scop sunt luate ele. Deci asta vrem noi să facem. Să ajutăm lumea să lege lucrurile. ”Ce se întâmplă” va fi o emisiunea foarte analitică pe bază de curiozități pe care le au oamenii, cititorii și telespectatorii”, a mai subliniat Răzvan Dumitrescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel