Răzvan Cuc, mesaj pentru constructori: Bani sunt. Să lucreze!

Mihai Ciobanu / 07 Martie 2019 / 18:54 Salveaza PDF Comentarii
Autostrada
Autostrada

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi-a manifestat, joi, "frustrarea" faţă de faptul că există constructori care nu îşi termină lucrările de investiţii în infrastructura rutieră la timp sau care nu se mobilizează corespunzător. 

Cuc a declarat, în timpul unei vizite la Botoşani, că, de asemenea, este "frustrat" pentru că unele organizaţii nonguvernamentale "inventează tot felul de probleme pe coridoarele de autostrăzi". 

"Eu, ca român, sunt frustrat, într-adevăr, pentru mai multe lucruri: pentru faptul că ne trezim cu tot felul de ONG-uri care inventează tot felul de probleme pe coridoarele de autostrăzi, sunt frustrat poate că mulţi antreprenori nu îşi termină lucrările la timp şi nu se mobilizează corespunzător. Sunt mândru că avem români care lucrează foarte bine la autostrăzi, dar toate lucrurile astea le vom clarifica în perioada următoare. Ştiţi foarte bine că şi prima dată am fost pe şantier, am reziliat contracte acolo unde antreprenorii, până să se apuce de lucru, îşi creau premisele să îşi facă plinul şi să ia bani nemunciţi de la bugetul de stat. Dacă mai văd un asemenea exemplu, cu siguranţă voi lua măsuri drastice şi voi rezilia contractele, indiferent de stadiile în care se află", a afirmat Cuc. 

"Bani sunt. Să lucreze!"



Ministrul a subliniat că, în momentul de faţă, "pe şantierele care sunt deschise în România pe autostrăzi, nu avem niciun fel de problemă administrativă". "Ei trebuie să lucreze. Bani sunt. Să lucreze!", a spus el. Pe de altă parte, Răzvan Cuc a declarat că înţelege demersul omului de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, care a construit primul metru de autostradă din zona Moldovei şi care a făcut apel la antreprenorii români să declanşeze vineri, 15 martie, la ora 15,00, o grevă de 15 minute, în semn de protest faţă de lipsa autostrăzilor în această regiune. 

"Înţeleg demersul oricărui român, pentru că, într-adevăr, totul a ajuns la o limită şi lucrul acesta nu poate decât să ne impulsioneze şi mai mult ca să accelerăm proiectele, să modificăm legislaţia, astfel încât să facem proceduri mult mai simplificate şi ce avem în execuţie să terminăm conform termenelor asumate de către constructori şi ceea ce vom lansa nou să monitorizăm foarte atent ca să ne încadrăm în termenele contractuale. Deci, înţeleg demersul antreprenorului din Suceava", a mai spus Cuc, care a adăugat că, deşi se va afla vineri la Suceava, nu va merge să vadă lucrarea făcută de omul de afaceri.

 

Vezi şi: Loto. Loto 6/49, numerele câștigătoare de joi, 7 martie, 2019

Kovesi, după audieri: Nu îmi este rușine!

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26