Razie în Ilfov. Sute de firme şi peste o mie de persoane verificate

Controale de amploare în Ilfov pentru verificarea măsurilor de combatere a pandemiei Covid-19. 

Conform raportării Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, în cadrul misiunilor derulate în cursul zilei de 1 februarie 2021, 114 poliţişti, alături de 92 de efective reprezentând poliţişti locali şi membri ai Grupei de coordonare a măsurilor de combatere COVID-19 la nivelul judeţului Ilfov, au verificat în sistem integrat 282 de societăţi comerciale şi 123 de mijloace de transport persoane pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov. De asemenea, au fost legitimate 1.087 persoane cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.

În contextul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 130 de sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 5.500 lei, dintre care:

- 127 de sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii şi pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, cu amenzi în valoare de 5.500 lei, aplicate de către poliţiştii IPJ Ilfov şi poliţiştii locali;

- 3 sancţiuni contravenţionale cu avertisment în temeiul Legii nr. 319/2006, aplicate de către ITM Ilfov.

În cadrul acţiunilor au avut loc şi activităţi preventive de informare. Principalul obiectiv al măsurilor luate este protejarea sănătăţii cetăţenilor, şi nu aplicarea de sancţiuni, dar în situaţiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus în timpul stării de alertă, se vor dispune măsuri de sancţionare atât a persoanelor fizice, cât şi juridice, inclusiv de suspendare a activităţii unor operatori economici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel