Razie în Bucureşti. Cum fentează oamenii regula purtării măştii

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

În data de 04 octombrie, Poliţia Capitalei, cu sprijinul Jandarmeriei şi Poliţiei Locale, a continuat acţiunile, în toate zonele Municipiului, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost efectuate controale în pieţe şi târguri, complexuri comerciale, dar şi magazine de cartier, în mijloacele de transport în comun, la terase şi restaurante. Pe parcursul zilei au fost legitimate peste 1.400 de persoane şi au fost verificate peste 500 de obiective. O atenţie deosebită a fost acordată transportului în comun, dar şi în regim de taxi, fiind verificate, şi în această zi, peste 300 de mijloace de transport în comun, de suprafaţă, dar şi garnituri de metrou.

În urma acestor controale au fost constatate şi aplicate 375 de sancţiuni contravenţionale.

Din acest total, mai mult de 330 de sancţiuni sunt pentru încălcarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Pentru alte nereguli constatate, privind fie actele de comerţ, sistemele de pază sau pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale. Pe parcursul întregii zile au fost purtate discuţii cu cetăţenii şi li s-a atras atenţia asupra purtării în mod corespunzător a măştii de protecţie, asupra necesităţii distanţării fizice, a respectării regulilor de igienă.

Facem un apel la toţi cetăţenii sa respecte aceste norme, transmit poliţiştii. Şi pe parcursul zilei de duminică s-au întâlnit, din nou, situaţii când la vederea poliţiştilor au fost puse măştile, pentru ca imediat după ce au plecat din acel perimetru, au fost scoase. Vă reamintim, sănătatea şi viaţa dumneavoastră nu sunt cuantificabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel