Razie a poliţiei în zona aeroporturilor

Acţiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane.

La data de 23 august a.c., poliţiştii din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi au organizat o acţiune de control, pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul transportului rutier, în regim de taxi şi în regim de închiriere, precum şi a respectării prevederilor Legii nr. 55/2020.

Activităţile derulate pe parcursul acţiunii au avut ca obiective eliminarea pirateriei şi verificarea activităţii taximetriştilor autorizaţi, respectarea normelor legale care reglementează activitatea de transport persoane şi diminuarea concurenţei neloiale, verificarea stării tehnice a autoturismelor şi a aparatelor de taxat.

Totodată, a fost verificat modul de respectare a normelor în vigoare, în scopul prevenirii/limitării răspândirii noului coronaravirus SARS-CoV-2, precum şi modul de purtare a măştii de protecţie în mijloacele de transport în comun.

Au fost verificate 248 de autovehicule, legitimate 441 de persoane, iar, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 25.000 de lei.

Nouă dintre sancţiunile contravenţionale aplicate au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, 83 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, şapte pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 şi una la alte acte normative.

De asemenea, în cadrul acţiunii, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Prins când îi dădea unui poliţist 500 de euro ca să-l scape de un dosar de agresiune sexuală

"Poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş a întocmit rechizitoriul, prin care a dispus trimiterea în judecată a unei persoane, inculpată pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi agresiune sexuală.

Astfel, la data de 28 aprilie a.c., ofiţerii de poliţie judiciară ai D.G.A. - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au prins în flagrant un bărbat care a oferit drept mită unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş - Secţia Rurală nr. 1 Gorneşti - Postul de Poliţie Sîngeorgiu de Mureş suma de 500 de euro, pentru a nu lua măsurile legale într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală. Agentul de poliţie a formulat un denunţ, în care sesiza faptul că persoana în cauză i-a promis o sumă de bani în scopul menţionat.

Ca urmare a denunţului formulat, ofiţerii S.J.A. Mureş, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au organizat acţiunea de prindere în flagrant, ocazie cu care inculpatul, în vârstă de 48 de ani, a fost prins în timp ce oferea agentului de poliţie denunţător suma de 500 de euro.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", informează Direcţia Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel