Razie a poliţiei în Centrul Istoric din Bucureşti. Terase închise după control

Controale ale poliţiei la restaurantele şi terasele din Centrul Vechi. 

"Lipsa măştii de protecţie sanitară, purtarea în mod necorespunzător a acesteia, încălcarea legislaţiei privind amplasarea teraselor pe domeniul public. Acestea au fost cele mai frecvente nereguli constatate, în ultimele două zile, de inspectorii D.G.P.L.C.M.B. în urma unor controale în barurile, restaurantele şi terasele din Centrul Istoric al Capitalei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a declanşat, miercuri, o serie de acţiuni de verificare a modului în care agenţii economici din zona centrală a Capitalei respectă măsurile anti Covid19. Acţiunile poliţiştilor locali au vizat spaţiile comerciale unde se desfăşoară activităţi de alimentaţie publică, tip restaurant, bar sau terasă. În aceste locaţii, inspectorii D.G.P.L.C.M.B. – din cadrul direcţiilor Control şi Centrul Istoric - au verificat dacă operatorii economici respectau normele de prevenţie sanitară şi obligativitatea scanării codul QR al clienţilor lor.

În urma activităţilor desfăşurate, pentru nerespectarea Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, inspectorii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au aplicat 81 de sancţiuni contravenţionale, avertismente şi amenzi.

De asemenea, peste 40 de agenţi economici au fost notificaţi cu privire la obligaţiile legale ce le revin în contextul limitării efectelor pandemiei.Totodată, inspectorii Direcţiei Control au descoperit şi şapte cazuri în care administratorii unor societăţi comerciale amplasaseră terase pe domeniul public fără aviz sau cu depăşirea suprafeţei autorizate. Cei în culpă au fost sancţionaţi contravenţional, iar activitatea teraselor a fost suspendată", transmite Poliţia Locală Bucureşti.

Bărbat care a amenințat cu arma și a furat o mașină în Capitală, arestat

Un bărbat care a amenințat cu arma un șofer și i-a furat mașina, în Capitală, a fost prins de polițiști și arestat preventiv.

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a municipiului București - Serviciul Furturi Auto au reținut un bărbat de 33 de ani, din București, acuzat de tâlhărie calificată și tentativă la tâlhărie calificată.

Duminică, în 17 octombrie, prin apel 112, polițiștii au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că mașina i-a fost furată de un necunoscut, care l-a amenințat cu o armă.

„Pe baza detaliilor oferite de partea vătămată, în scurt timp, polițiștii au depistat un bărbat ce corespundea descrierii, precum și autoturismul. Cercetările au fost preluate de Serviciul Furturi Auto, iar în urma probatoriului administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că același bărbat, tot în seara de 17 octombrie, prin amenințare, ar mai fi încercat să sustragă un alt autoturism”, au transmis, joi, reprezentanții Poliției Capitalei.

În urma audierilor, suspectul a fost reținut, iar ulterior instanța s-a dispus arestarea preventivă. Cercetările sunt continuate de Serviciul Furturi Auto din Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel