Razie a poliţiei în Bucureşti

Polițiștii Brigăzii Rutiere au întocmit 10 dosare penale pentru șoferi depistați că au condus sub influența drogurilor și au reținut 27 de permise de conducere, în urma unei razii efectuate vineri noapte în Capitală. Totodată, amezile aplicate sunt în valoare de aproape 100.000 lei.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, polițiștii Brigăzii Rutiere au efectuat o razie în Capitală, pentru a depista șoferii care conduc sub infliența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

„Au fost aplicate 162 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 96.200 lei și au fost reținute 27 permise de conducere, cele mai multe pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric”, informează Brigada Rutieră.

De asemenea, au fost întocmite 10 dosare penale, în special pentru conducerea unei mașini de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, pentru refuz de recoltare probe biologice, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere sau având dreptul de a conduce suspendat dar și pentru lovire și distrugere, transmite Mediafax.

Exemple de astfel de situații:

- În jurul orei 23.40, un bărbat în vârstă de 30 de ani a condus un autovehicul pe Bd. Basarabia fiind sub influenta substanțelor psihoactive. În momentul opririi mașinii, din interior s-a simțit un miros puternic, motiv pentru care s-a procedat la testarea cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru consum de canabis. Acesta a fost transportat la INML în vederea recoltării de probe biologice.

- În jurul orei 01.00, un bărbat în vârstă de 20 de ani a condus tot pe Bd. Basarabia, iar rezultatul testului a fost, la fel, pentru consum de canabis. Acesta a fost transportat la INML în vederea recoltării de probe biologice.
În autoturism se mai aflau trei pasageri, două fete și un băiat. Cele două fete, precum și șoferul au fost sancționați contravențional la Lg. 61/1991 pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare.

- În jurul orei 05.00, un bărbat în vârstă de 25 de ani a condus motocicleta pe strada Traian, aflându-se sub influența alcoolului și fără a deține permis de conducere. A fost testat cu etilotestul, rezultând o valoare de 0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat recoltarea de probe biologice. Totodată, acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel