Razie a poliţiei în Bucureşti. Şoferi băuţi sau drogaţi, depistaţi în trafic

Consumul de alcool, infractiune
Consumul de alcool, infractiune

Polițiștii din Capitală au reținut, vineri noapte, 13 permise pentru conducerea sub influența alcoolului și a drogurilor și au dat amenzi de peste 28.000 lei. Unui tânăr care conducea sub influența canabisului i-a fost deschis dosar penal, iar altuia pentru că a fost prins băut la volan.

În noaptea de vineri spre sâmbătă dimineața, polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe principalele artere ale Bucureștiului pentru reducerea riscului rutier în rândul tuturor participanților la trafic. A fost urmărită cu preponderență depistarea conducătorilor auto care se deplasează pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

„Au fost aplicate 63 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 28.000 lei și au fost reținute 13 permise de conducere, cele mai multe pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric. De asemenea, au fost întocmit 2 dosare penale pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive”, au transmis reprezentanții Brigăzii Rutiere, potrivit Mediafax.

Polițiștii Brigăzii Rutiere au transmis și câteva exemple

„1. În jurul orei 23.30, un bărbat în vârstă de 23 de ani a condus un autovehicul pe Str. Ion Brezoianu, aflându-se influența substanțelor psihoactive. Acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat prezența în organism a substanțelor psihoactive (canabis). În acest context, conducătorul autoturismului a fost condus la sediul INML pentru recoltarea probelor biologice. A fost întocmit 1 dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive.

2. În jurul orei 03:45, un bărbat în vârstă de 23 de ani a condus un autovehicul pe Bd. George Coșbuc, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul Alcooltest care a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana a fost transportată la INML în vederea recoltării de probe biologice. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice”, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel