Războiul referendumului pentru desfiinţarea judeţului Constanţa continuă. Prefectul judeţului: Nicuşor minte

Plaz
Plaz

Prefectul de Constanţa, Claudiu Iorga Palaz a declarat luni, că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, nu s-a bazat pe cifrele actuale de electori când a făcut referendumul şi că ar trebui să suporte toate cheltuielile din propriul buzunar, informează replicaonline.ro.

autor: Adrian Stroescu

Plaz“Nicuşor minte. Nu s-a bazat pe cifrele actuale de electori. Ca dovadă că au fost tipărite 696.053 buletine de vot, ceea ce rezultă foarte clar că s-a bazat pe vechile cifre. Dacă se baza pe un număr de electori scăzut, făcea o comandă de buletine de vot mai mică. Ştia clar pe câţi votanţi se bazează când a pornit acest referendum. Referendumul nu a trecut şi mă bazez când spun asta chiar pe documentele Consiliului Judeţean”, a declarat Palaz.

Cât despre banii publici cheltuiţi de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa pentru organizarea acestui referendum, adică 2.000.000 lei, prefectul a spus că Nicuşor Constantinescu va suporta personal întreaga sumă: “Banii ăştia o să-i suporte din buzunar, asta e clar!. Eu mă bazez pe legi, nu pe discuţii, aşa cum procedează Nicuşor Constantinescu. Îl înţeleg că e necăjit, dar e problema lui că nu i-au ieşit lucrurile aşa cum a vrut”, a mai spus Palaz, care a mai adăugat că oficialii CJC trebuie să deconteze şi suma de 500.000 de lei în favoarea poliţiştilor şi a jandarmilor, pentru paza asigurată cu ocazia desfăşurării referendumului.

Prefectul de Constanţa va face plângeri penale împotriva tuturor

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai spus că va face plângeri penale pentru toţi semnatarii din BEJ cât şi pentru Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC şi a prezentat documentul de comandă pentru buletinele de vot necesare organizării referendumului, prin care preşedintele Nicuşor Constantinescu a solicitat 696.053 de buletine de vot, pentru cei 626.447 de înscrişi pe listele electorale, restul de 10% fiind comandate în plus, conform legii.

Claudiu Iorga Palaz şi Nicuşor Constantinescu se ceartă pe datele de la recensământ

Referitor la faptul că preşedintele CJC a comunicat, ulterior, că a greşit în această solicitare, şi că, de fapt, a luat în considerare rezultatele recensământului recent încheiat, prefectul a precizat următoarele: “Potrivit declaraţiilor domnului preşedinte, la referendum au fost prezenţi 275.398 de votanţi. Un calcul aritmetic, conform regulei de trei simplă, arată că prezenţa la vot a fost de 43.96%, ceea ce atrage după sine invalidarea referendumului. În ceea ce priveşte motivaţia lui Nicuşor Constantinescu, facem precizarea că preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Vergil Voineagu, a răspuns întrebării formulate de preşedintele BEC Constanţa, comunicându-i că rezultatele recensământului din octombrie 2011 se referă la populaţia stabilă, iar nu la cea care se ia în considerare la stabilirea listelor de alegători, aceasta întocmindu-se nu de INS, ci de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date. Indiferent de eforturile pe care le depune Nicuşor Constantinescu de a scoate din pălăria de magician procente, documentele şi legea vorbesc de la sine. Pot spune acum că judeţul Constanţa are o populaţie integră, care a adoptat două atitudini diferite, ambele însă la fel de valoroase: 56% nu s-au prezentat la vot ca o formă de protest pentru minciunile şi încercarea de manipulare ale preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa şi 44%, care chiar au crezut că judeţul este în pericol şi au votat, în majoritate, împotriva desfiinţării judeţului, şi pe care-i asigur de tot respectul pentru patriotismul local manifestat, dar şi de faptul că nici o lege nu prevede desfiinţarea judeţului Constanţa, aşa cum a vrut Nicuşor Constantinescu să se înţeleagă”.

Citeşte şi:

Doi primari constănțeni ai PDL s-au ales cu plângeri penale în urma referendumului de duminică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel