Plan dejucat în Germania. Susținătorul diviziei Atomwaffen din SUA, pus sub acuzare. A încercat să fondeze o organizație teroristă

Foto Ilustrativ/Pexels Kelly L.
Foto Ilustrativ/Pexels Kelly L.

Ofițerii de poliție au efectuat raiduri săptămâna trecută, ca parte a unei investigații majore asupra grupurilor de extremă dreapta.

Procurorii germani au acuzat un presupus neo-nazist pentru că ar fi încercat să declanșeze un ”război rasial”. Parchetul federal german a anunțat miercuri că un susținător al ”Diviziei Atomwaffen” din SUA a fost pus sub acuzare, potrivit Euro News.

Suspectul, numit doar Marvin E., este acuzat de „încercarea de a fonda o organizație teroristă”, potrivit unui comunicat. De asemenea, se presupune că s-ar fi pregătit să comită un „act de violență grav și periculos” asupra statului german.

”Război civil al raselor” pentru ”a păstra populația albă”

Anul trecut, potrivit procurorilor, adolescentul a încercat să declanșeze ”un război civil al raselor” pentru ”a păstra populația albă”. Acesta ar fi susținut ideologia ”Diviziei Atomwaffen”, un grup de extremă dreaptă creat în Statele Unite, cunoscut pentru recrutarea de tineri membri din campusurile universitare.

Procurorii spun că tânărul a început să cerceteze cumpărarea de arme online pentru a le folosi la fabricarea explozibililor

El este, de asemenea, acuzat că plănuiește să înființeze o ”Divizie Atomwaffen Hessen”,  numită după orașul său natal din vestul Germaniei. 

Decizia de a-l acuza vine la doar câteva zile după ce autoritățile germane au efectuat un raid major asupra grupărilor extremiste de extremă dreapta, ca parte a unei investigații mai ample, începută în 2019, care implică poliția și serviciile militare de informații.

Patru suspecți din așa-numitul grup ”Knockout 51” au fost arestați în centrul Germaniei pe 6 aprilie.

Grupul ar fi organizat sesiuni de antrenament la sediul local al unui mic partid de extremă dreapta din Eisenach și ar fi avut ca scop să îndoctrineze tineri și să-i antreneze în luptele de stradă.

De asemenea, se crede că membrii rețelei au fost implicați și ar fii intrat în copnflict cu poliția și în timpul protestelor împotriva restricțiilor COVID-19.

La acea vreme presa germană relata despre protestele la care au participat câteva mii de oameni și la care, pe lângă confruntările cu poliția, au mai avut loc și mai multe încălcări cu contramanifestanții.

Mai multe grupuri, majoritatea oponenți de extremă-dreapta ai reglementărilor guvernamentale de combatere a pandemiei, au organizat la acea vreme proteste în orașele din întreaga țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel