Urmărește emisiunea live


Războiul înghețatei în Israel. Premierul anunță acțiuni dure împotriva Ben & Jerry's

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Premierul israelian anunță măsuri dure împotriva boicoturilor făcute de o companie de înghețată de sub umbrela Unilever.

Premierul Israelului va „lua măsuri drastice” împotriva boicoturilor, după ce Ben & Jerry’s a ales să nu mai vândă înghețată în așezămintele israeliene din teritoriile palestiniene ocupate. Naftali Bennett a avertizat compania mamă a firmei cu pricina, Unilever, că vor exista consecințe atât legale, cât și de alte feluri.

Ben & Jerry’s a anunțat luni că comercializarea produselor sale în Cisiordania și Ierusalimul de Est sunt „neconcordante cu valorile” companiei. Activiștii palestinieni au lăudat mutarea. Mai bine de 600.000 de evrei trăiesc în 140 de așezăminte construite de când Israelul a ocupat Cisiordania și Ierusalimul de Est în Războiul din Orientul Mijlociu din 1967. Cele mai multe țări ale lumii consideră că această ocupație este una ilegală, însă Israelul nu este de acord.

Compania este populară, spun corespondenții

Ben & Jerry’s este un brand popular în Ierusalim, spun jurnaliștii BBC, iar înghețata companiei are și arome speciale pentru a serba festivalurile și evenimentele naționale ale evreilor. Anunțând decizia de a nu mai vinde „în teritorii palestiniene ocupate”, Ben & Jerry’s a explicat că parteneriatul său cu francizele israeliene va expira anul viitor și că va „rămâne în Israel doar print-un alt aranjament”. Mulți palestinieni susțin această boicotare, însă guvernul israelian și mulți alți cetățeni sunt de părere că mutarea este una revoltătoare.

Bennett a spus că a vorbit personal cu CEO-ul Unilever, Alan Jope, în legătură cu acest „pas clar anti-israelian” făcut de subsidiara gigantului britanic. „Este o acțiune care are consecințe severe, inclusiv legale, iar Israelul va acționa vehement împotriva oricărui boicot direcționat împotriva cetățenilor săi”.

Unilever vrea să rămână în Israel

Unilever a răspuns, explicând că decizia a fost luată de consiliul director independent al Ben & Jerry’s și că dorește neapărat să rămână prezentă în Israel. Ministrul de Externe, Yair Lapid, a numit mutarea „o capitulare dizgrațioasă” în fața antisemitismului. Acesta a explicat că va cere celor 35 de state americane care interzic mișcarea Boicot, dezinvestiție și sancțiuni să ia măsuri împotriva companiei care este americană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel