Războiul din Caucaz. Turcia, invitată la discuții pe măsură ce angrenează mercenari sirieni în luptă

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a făcut o declarație care pune paie pe foc în conflictul din Caucaz. Iată ce spune Rusia.

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat că nu știe când vor începe discuțiile cu Armenia cu privire la disputa din teritoriul Nagorno-Karabakh, dar consideră că Turcia ar trebui să fie implicată în procesul de soluționare. Motivul pentru care azerii își doresc ca Ankara să facă parte din grupul de dialog este strâns legat de presiunea ce se ridică asupra încetării focului între cele două state caucaziene. Forțele azere și armene s-au acuzat reciproc că au lansat noi atacuri în regiunea disputată și în zonele limitrofe, la câteva zile după ce li s-a cerut o detensionare a conflictului.

Ministerul rus de externe, răspuns pozitiv

Ministrul rus de Externe, Sergey Lavrov, a declarat că nu au fost prevăzute modificări în formatul discuțiilor de pace cu privire la regiunea Nagorno Karabakh după ce Azerbaidjanul a propus ca aliatul său, Turcia, să fie implicat.

Mercenari sirieni au fost filmați în zona de conflict

Un videoclip apărut în mediul online în cursul ultimelor ore sugerează că este dovada fără putință de tăgadă că numeroși mercenari sirieni sunt implicați în conflictul din Nagorno-Karabakh de către forțele de la Ankara, în folosul Azerbaidjanului. Mai mulți jurnaliști din regiune nu a reușit să verifice filmările, care apar în urma unor rapoarte din ce în ce mai mari că Turcia facilitează transferul luptătorilor rebeli sirieni în luptă alături de forțele azere din Nagorno-Karabakh, potrivit Al Jazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel