EXCLUSIV  Războiul de pe șosea, în România, tragedie maximă. Titi Aur: Și ASTĂZI vor muri 5 oameni!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Life Of Pix)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Life Of Pix)

Titi Aur a tras un semnal de alarmă privind pregătirea șoferilor și educația rutieră, în România murind 5 oameni pe zi în accidente. 

"Faptul că, în fiecare zi, mor 5 oameni pe drumurile publice, faptul că sunt 25 de răniți grav şi în jur de 70-80 de răniţi uşor nu mai mişcă pe nimeni. Toată lumea este obişnuită cu acest fenomen. Mai apare la ştiri câteodată, când sunt 4, când sunt, 5 când sunt 7 morţi într-un accident, o zi, două şi gata. Trebuie să plecăm de la conştientizarea factorului politic, decidentului în general, şi a Executivului în mod special, că trebuie luate măsuri", a spus Titi Aur, în cadrul dezbaterii ”Haos în trafic, mii de morți pe șosele! Siguranța rutieră, problemă majoră în România”, organizată de DC Media Group.

"Avem mari probleme pe educaţia rutieră. În familie, în primul rând, se învață greşit. Copiii învaţă greşit cum să treacă strada, părinţii nu mai ştiu să înveţe copiii cum să se comporte pe stradă. La şcoală, nu se mai face nimic, din păcate. Ministerul Educației s-a opus foarte mulţi ani la orele de educaţie rutieră.  Acum, se pare că este un proiect pilot, se pare că se fac primii paşi. În şcoala generală, nu învaţă nimeni copiii cum să se comporte pe stradă. Când vorbim de şcoala de şoferi.... acolo se fac lucruri prea puține, insuficiente.

"Programa are o mare problemă"

Nu se face nimic despre starea sau despre elementele tehnice ale maşinii moderne. Nu se face nimic despre conducerea defensivă. Sunt lucruri pe care trebuie să se înveţe în şcoala de şoferi: regula celor două secunde, regula fermoarului, poziţia corectă la volan, poziţionarea mâinilor pe volan. Sunt foarte multe lucruri care trebuie să fie învăţate în şcoala de şofer, dar instructorii nu au nicio vina directă, ci programa are o mare problemă şi examinatorii trebuie obișnuiți să înceapă să întrebe şi despre aceste lucruri.

După ce terminăm şcoala de şoferi, nimeni nu ne mai învaţă nimic, nimeni nu ne mai trage de mână. Veţi spune: "De ce, că am făcut şcoala de şoferi? Este suficient'. Pentru că, în toate meseriile de pe lumea asta, se face protecţia muncii. Are rolul de a atenţiona lucrătorul respectiv ce să facă sau nu ca să nu facă accident. În cea mai "producătoare" meserie de victime, în România, nu se face această protecţie a muncii, care înseamnă să îi spui şoferului, periodic, ce poate greşi, ce nu poate greşi, ce s-a mai schimbat în legislaţie, în tehnică.

"Este o problemă naţională"

Până când nu vom înţelege că, în primul rând, este o problemă naţională... Morţile pe şosele, victimele de pe şosele sunt o problemă naţională. Avem cei 1800 de morţi, avem cei 8000 de răniți grav şi cei 30.000 de răniţi uşor în fiecare an. Tragedie maximă. Război, cu adevărat, se întâmplă acum. Și astăzi vor muri 5 oameni în România", a mai spus Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel