Război USR PLUS cu Nicușor Dan. Prefectul Alin Stoica, replica zilei după ce a contestat în instanță

Alin Stoica a vorbit despre numirile făcute de Nicușor Dan și despre atacarea în instanță a acestora.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a intervenit telefonic la Antena 3 unde a vorbit despre atacarea în instanță a numirilor făcute de Nicușor Dan:

„Deocamdată, am atacat în instanță ultima numire, cea care a fost făcută după ce a avut loc o corespondență oficială între instituții și răspunsul a fost că va continua acesta practică. Urmează ca instanța să își spună cuvântul pe această situație. Punctul nostru de vedere e că posturile vacante se ocupă prin examen, singura excepție fiind prevăzută tot de lege ca pe perioada organizării de concurs, poți face o numire până la finalizarea concursului, dar nu o detașare“, a spus prefectul Capitalei.

Nicușor Dan a spus că nu este treaba prefectului și e sabotat de USR

„Nu a fost o corespondență doar cu Primăria Capitalei, ci cu toate primăriile, pentru că am observat această practică. Doar Primăria Capitalei a spus că această practică e ilegală. De aceea, având acest diferend de opinii, trebuie rezolvat în instanță. Îi răspund că este treaba prefectului, pentru că e vorba de o sferă a administrațiilor pe care instituția prefectului o exercită asupra autorităților publice locale și se asigură de legalitatea actelor și de respectarea legii.

Nu știu nimic despre sabotarea lui Nicușor Dan, instituția prefectului îl ghidează și îi arată care sunt acțiunile pentru a intra în legalitate“, a conchis prefectul Alin Stoica.

Război USR PLUS - PNL. Alin Stoica atacă în instanță numirile de directori ale lui Nicușor Dan

Prefectul Capitalei a spus că a început deja să atace în justiție toate numirile făcute de Nicușor dan prin detașări, nu prin concurs.  

În ce constă ilegalitatea numirilor lui Nicușor Dan?

„Codul Administrativ și o hotărâre de guvern prevăd că există câteva modalități de numire în acest funcții: concurs, examen sau numire temporară în funcție până la finalizarea concursului. Metoda detașării utilizată în acest caz ocolește regula, singura excepție e numirea temporară. Primarul nu a uzat-o. E vorba de sănătatea aparatului administrativ. Nu poți umple aparatul cu persoane care nu au trecut un concurs, ci doar beneficiază de încrederea demnitarului”, a continuat Stoica.

Deocamdată, o singură numire a fost atacată la Curtea de Apel, la secția de contencios administrat, dar Alin Stoica analizează și restul numirilor de directori pe care le-a făcut Nicușor Dan în acest fel (citește mai mult AICIhttps://www.dcnews.ro/alin-stoica-ataca-in-instanta-numirile-de-directori-ale-lui-nicusor-dan_825035.html).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel