Război Ucraina. Trump, asigurări pentru Poroșenko

Președintele american, Donald Trump, a dat asigurări sâmbătă în cursul unei discuții telefonice cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, că dorește să acționeze cu Kievul și Moscova pentru a pune capăt conflictului dintre armata ucraineană și rebelii proruși.

Această primă conversație între cei doi președinți a avut loc în cea de-a șaptea zi de violențe în estul Ucrainei care s-au soldat cu zeci de morți.

"Vom acționa împreună cu Ucraina, Rusia și toate celelalte părți implicate pentru a ajuta la restaurarea păcii de-a lungul frontierei", a informat Casa Albă, citându-l pe Donald Trump, scrie Agerpres.

La rândul său, Petro Poroșenko s-a arătat foarte pozitiv la finalul acestei discuții. "Părțile și-au exprimat profunda lor îngrijorare în ce privește escaladarea violenței și deteriorarea situației umanitare", a declarat cabinetul președintelui ucrainean.

Cei doi președinți "sunt în favoarea relansării dialogului la toate nivelurile cu noua administrație americană", a adăugat sursa ucraineană.

Convorbirea a avut loc la o săptămână după un apel similar între Donald Trump și președintele rus, Vladimir Putin, pe care cele două părți l-au calificat ca fiind constructiv.

Cel puțin 35 de oameni, civili și militari, au fost uciși în ultima săptămână în noile confruntări dintre rebeli și armată. Este ultima etapă de violențe într-un conflict care a lăsat în urmă peste 10.000 de morți din aprilie 2014.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel