Război Ucraina - Rusia. UE, decizie privind sancțiunile

Foto: time.com
Foto: time.com

Uniunea Europeană a anunţat luni că a prelungit cu încă şase luni, până la 15 septembrie 2015, sancţiunile impuse împotriva a 150 de responsabili ruşi şi rebeli ucraineni pentru implicare în conflictul din estul Ucrainei, transmit Reuters şi AFP, citând un comunicat emis de Consiliul European.

'O evaluare a situaţiei nu a justificat o modificare a regimului sancţiunilor', a precizat Consiliul European, în comunicat.

Decizia va intra în vigoare la 13 martie, odată cu publicarea în Jurnalul Oficial al UE.

Mai mulţi membri ai guvernului rus şi personalităţi apropiate de preşedintele Vladimir Putin figurează pe lista neagră a UE.

Sancţiunile vizează 150 de ruşi şi ucraineni, printre care numeroşi lideri rebeli, şi 38 de 'entităţi' (firme, organizaţii sau partide politice) care 'compromit sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei'. Cei vizaţi de sancţiuni au conturile blocate în UE şi nu pot obţine viză de intrare pe teritoriul Uniunii.

Alte măsuri instituite de UE în replică la criza din Ucraina includ sancţiuni economice vizând sectoare specifice ale economiei Rusiei (în vigoare deocamdată până la 31 iulie 2018) şi măsuri restrictive de răspuns la anexarea ilegală a Crimeei şi Sevastapolului, măsuri limitate la aceste teritorii (în vigoare până la 23 iunie 2018), precizează comunicatul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel