Război Ucraina - Rusia, CSAT. Dîncu, anunț

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Vasile Dîncu a făcut declarații despre ședința CSAT.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, a făcut declarații de presă despre ședința CSAT:

„Vorbim de această zonă a situației și a amenințărilor posibile pentru România în acest conflict de la granița Ucrainei cu Federația Rusă. Cele mai importante concluzii evident că le vom putea comunica, le va comunica și președintele, după ce se va termina CSAT-ul. Ceea ce pot să vă spun e că discuția se va axa pe problema impactului unui posibil conflict asupra României atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere al rezilienței generale a societății noastre și a opiniei publice.

Vom propune un set de măsuri, pentru că în această situație, chiar dacă nu se pune problema unei intervenții militare a NATO, indiferent de ceea ce se întâmplă, sigur că vor fi consecințe în lanț asupra securității zonei și chiar și asupra întregii Europe. E vorba de lanțuri de aprovizionare cu energie, de sistemul bancar și alte lucruri. Dați-mi voie să putem fi specifici atunci când se termină CSAT-ul și atunci vom putea vorbi pe această temă.“, a precizat ministrul Vasile Dîncu într-o conferință de presă.

Reactivare rezerviști. Dîncu, precizările zilei

Ministrul Vasile Dîncu a ținut, miercuri dimineață, o conferință de presă, înainte de şedinţa Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. 

Ministrul Vasile Dîncu a fost întrebat dacă se va lua în calcul „reactivarea rezerviștilor”. 

„Reactivarea rezerviștilor se face în fiecare an, prin rotație. (...) În niciun caz, nu s-a discutat în acest moment despre activarea rezerviștilor. Nu suntem într-o asemenea situație”, a spus ministrul (citește mai mult AICI).

Cea mai mare amenințare pentru România. Răspunsul lui Dîncu

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a fost întrebat, miercuri dimineață, "care este acum cea mai mare amenințare pentru români - pandemia, războiul sau facturile uriașe la energie". 

Dîncu a răspuns că "atunci când este vorba de lucruri de genul acesta, nu este simplu să evaluezi. Nu avem metode cantitative, să spunem, prin care am putea să evaluăm aceste lucruri."

"Fiecare dintre aceste zone are gradul ei de periculozitate. Pentru populație însă, în acest moment, cea mai mare amenințare, cred eu, sunt facturile la energie.", a adăugat ministrul Dîncu (citește mai mult AICI).  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel