RĂZBOI Trump-Comey, FBI. Putin, ironii către SUA

Darius Muresan / 15 iun 2017 / 17:58 Salveaza PDF Comentarii

Președintele rus Vladimir Putin a persiflat joi depoziția fostului șef al FBI, James Comey, destituit de Donald Trump în condițiile în care el ancheta eventuale ingerințe ale Moscovei în alegerile americane. Vladimir Putin a propus, pe un ton ironic, să i se acorde lui Comey "azil politic" în Rusia, informează AFP, potrivit Agerpres.

De asemenea, președintele rus a acuzat din nou SUA de ingerință peste tot în lume.

"Dacă sunt lansate urmăriri judiciare împotriva lui (James Comey), noi suntem gata să-i acordăm azil politic în Rusia", a declarat, în glumă, președintele rus, în cadrul emisiunii anuale televizate de întrebări și răspunsuri. "El trebuie să știe asta", a insistat Putin.

Coney a fost destituit la 9 mai de către Donald Trump. Ulterior, el a declarat că, în pofida faptului că președintele american nu i-a cerut direct să abandoneze ancheta asupra legăturilor dintre fostul consilier Michael Flynn și Rusia, a interpretat mesajul lui Trump ca fiind un ordin.

În timpul audierii sale în fața Senatului american, fostul director al FBI "a declarat că este de părere că a avut loc o ingerință în procesul electoral, nu a prezentat nicio dovadă, însă 'a existat o influență asupra spiritelor noastre', după cum a afirmat el", a rezumat Putin. Comey a declarat "că nu are dovezi că am interferat în numărarea voturilor". "Slavă Domnului, măcar asta!", a exclamat Putin.

"Dar oare se întâmplă altfel în lume? Propaganda americană continuă, tentativele permanente ale organizațiilor neguvernamentale pro-americane... Ce este asta, dacă nu o tentativă de 'a ne influența spiritele'? Nu este asta o tentativă de amestec în campania electorală?", a întrebat Putin.

Președintele rus a acuzat apoi SUA că se amestecă peste tot unde au "interese". "Ce vor ele? Să ne plecăm în fața lor? Noi avem propriul punct de vedere și îl spunem clar și răspicat", a adăugat Putin, precizând totodată că "SUA nu sunt dușmanul Rusiei" și că invită la un "dialog" cu Washingtonul.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27