Război SUA-China-Rusia. Cine ar câștiga în cazul unei confruntări armate

Cine ar câștiga în cazul unui război între SUA, Rusia și China? Publicația Business Insider a făcut o analiză a principalelor arme disponibile pentru fiecare putere și a concluzionat cine ar putea câștiga o astfel de luptă armată.

 În timp ce SUA deține singurul jet fighter de generația a cincea, Rusia și China abia încearcă să ajungă la nivelul tehnologic de această generație. Există doar 187 de modele F-22, iar modelul F-35 care se presupune că se alătură acestora se confruntă cu tot felul de probleme în faza de testare, inclusiv cu casca de înaltă tehnologie care ar trebui să livreze tot felul de informații în ochii pilotului.  

Între timp, China dezvoltă patru avioane de ultimă generație J-31. Avioanele au debutat în misiunile aeriene în 2014 și dispun de cea mai avansată tehnologie apropiată de cea americană, iar modelul J-20, care tocmai a intrat în producție la scară largă, este probabil un contracandidat serios pentru F-35, dacă nu chiar pentru F-22 .

Rusia dezvoltă doar un singur tip de avion de luptă, dar are capabilități pe care unii le-au pus la egalitate cu F-22.


Modelul T-50 a fost anunțat că intră în producție la sfârșitul anului 2016 sau la începutul anului 2017, ceea ce nu s-a întâmplat. 

Câștigător probabil: atât timp cât celelalte avioane sunt încă în faza de proiecție, F-22 rămâne victorios.

Tancuri

Armata americană a lansat primul M-1 Abrams în 1980, dar tancul a suferit atât de multe upgrade-uri, inclusiv cele pentru armuri, sisteme de transmisie și sisteme de arme, încât totul este nou.

Are o armă principală de 120 mm, armare electronică, stații de armă operate de la distanță și o configurație de armură care încorporează straturi de uraniu și armură Chobham.

Rusia dezvoltă prototipul T-14 pe platforma Armata, dar acum se bazează pe T-90A, care este încă un tanc redutabil. 

Unul a rezistat loviturii directe primite de la o rachetă TOW din Siria. Inițial lansat în 2004, modelul T-90A are un autoloader, o armură reactivă, o mitralieră acționată la distanță și un tun de 125mm. Echipajul poate declanșa rachete ghidate antitanc.

Ca și Rusia, China are o paletă de câteva tancuri vechi și altele noi în curs de dezvoltare. Chinezii și-au asumat un angajament pentru realizarea unui tanc revoluționar, tip 99. Are un pistol de 125 mm, cu auto-încărcare, care poate lansa și rachete de incendiu.

Tancul a fost modernizat cu armuri reactive și este considerat a fi aproape la fel de rezistent în luptă ca tancurile occidentale sau rusești.

Câștigător probabil: Privind strict la instrumentele într-o luptă unu la unu, este o remiză.

Lupta pe apă

SUA au cea mai mare flotă navală din lume și pot purta bătălii pe mare oriunde în lume. "Bijuteriile" sunt reprezentate de cele zece portavioane și alte nouă portelicoptere. Rusia compensează prin cele 60 de submarine nucleare de temut. Nici SUA nu stau prost la capitolul submarine. Washingtonul deține 54 de submarine nucleare de atac și 14 dotate cu rachete balistice. Moscova se laudă cu cele mai silențioase submarine diesel din lume. Când vine vorba despre portavioane, Rusia nu prea are cu ce se mândri. Rușii dețin un singur portavion, care se află într-o stare de degradare. China are doar cinci submarine nucleare și 53 de submarine diesel de atac. 

Câștigător probabil: SUA care deține supremația pe apă și cele mai de temut arme. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel