Război Siria, ostatici. Jihadiștii, înregistrare video

Un grup jihadist a publicat înregistrări video cu doi ostatici, un japonez şi un italian, închişi în Siria, a transmis marţi Institutul SITE, specializat în monitorizarea grupărilor islamiste şi extremiste, relatează AFP.

Cei doi bărbaţi, jurnalistul independent japonez Jumpei Yasuda şi italianul Alessandro Sandrini, au apărut în două înregistrări video distincte dar similare în felul în care au fost puse în scenă. Ei sunt îngenunchiaţi, purtând salopete portocalii şi se află sub ameninţarea unor bărbaţi înarmaţi.

SITE nu a precizat ce grup jihadist a difuzat aceste înregistrări video.

Ostaticul japonez a dispărut în Siria la mijlocul lui 2015. În martie 2016, guvernul japonez a transmis că analizează o filmare difuzată pe internet, în timp ce media japoneze au precizat că jurnalistul este în mâinile Frontului al-Nusra, legat de al-Qaida.

Conform SITE, Jumpei Yasuda se declară coreean în noua înregistrare video publicată marţi, dar se exprimă în japoneză. El spune că data de înregistrare este 25 iulie.

Ostaticul italian ar fi fost răpit în Turcia în octombrie 2016, după care a fost dus în Siria. El ar fi originar din Brescia şi ar avea 32 de ani, conform unor media italiene. În înregistrarea video, el spune că data de filmare este 19 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel