Război Siria. Merkel: Europa ar trebui să facă mai mult

angela merkel
angela merkel

Europa trebuie să facă mai mult pentru a pune capăt războiului din Siria, este de părere cancelarul german Angela Merkel. Aceasta a făcut declarația la primirea unui premiu din partea călugărilor franciscani în oraşul italian Assisi, locul de naştere al Sfântului Francisc, potrivit Reuters.

În discursul de primire a premiului numit 'Lampa Păcii', Angela Merkel a spus că războiul din Siria este "una din cele mai mari tragedii umanitare a vremurilor noastre" şi că politicienii trebuie să depună mai multe eforturi pentru a pune capăt conflictului.

"Acest conflict a devenit un conflict al intereselor regionale, un conflict al religiilor - şi de aceea premiul de astăzi îmi aminteşte mie şi multor altor lideri europeni că ar trebui să ne implicăm mai mult pentru rezolvarea acestui conflict", a mai declarat ea.

Conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), organizaţie de monitorizare a războiului, cu sediul în Marea Britanie, peste o jumătate de milioane de persoane au fost ucise în Siria de la izbucnirea războiului în urmă cu şapte ani. Aproximativ 85% dintre persoanele decedate au fost civili ucişi de forţele guvernului sirian şi ale aliaţilor acestuia, conform OSDO.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel