Război Siria. Israel - Iran, confruntare directă. Avion doborât: ”Vom deschide porțile iadului”

Incidentele militare de ieri amenință să arunce în aer Orientul Mijlociu și să provoace o criză directă între Israel și Iran.

Premierul israelian, Beniamin Netanyahu, a avertizat că va ordona noi lovituri împotriva forţelor siriene și iraniene. La rândul său, Teheranul a lansat un violent atac politic la adresa Israelului și a Statelor Unite.

Aviația a distrus o dronă de observație iraniană care a pătruns în spațiul aerian israelian, dar a pierdut un avion de luptă F 16, lovit de apărarea antiaeriană siriană. În replică, avioane israeliene au lovit ținte siriene și iraniene, inclusiv trei baterii de rachete, informează TVR..Surse siriene afirmă că au fost uciși cel puțîn șase militari din armata guvernamentală.

Beniamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului: "Am avertizat de ceva timp despre pericolul pe care îl reprezintă consolidarea prezenţei iraniene în Siria. Iranul încearcă să folosească teritoriul sirian pentru a ataca Israelul şi pentru a-şi atinge obiectivul: distrugerea Israelului".

[citeste si]

Vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru a ne proteja suveranitatea și securitatea, a precizat Netanyahu.

El a adăugat că forțele israeliene își vor continua operațiunile în Siria chiar dacă aviația a pierdut un avion avansat din cauza focului inamic, pentru prima oară în 35 de ani.

În replică, generalul Hossein Salami, comandantul Corpului Gardienilor Revoluției, a amenințat: vom deschide porțile iadului pentru Israel și vom ataca bazele americane. El a cerut Statelor Unite să-și retragă toate forțele militare din regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel