Război Siria. Erdogan, apel către toate părțile implicate

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a chemat toate părțile la respectarea acordului de încetare a focului la Alep pentru a permite continuarea evacuării cartierelor din estul acestui mare oraș aflat în nordul Siriei.

"Cer tuturor părților și comunității internaționale să respecte acordul de armistițiu și să susțină punerea în practică a procesului de evacuare", a scris Erdogan, într-o serie de mesaje pe contul său de Twitter.

"Armistițiul negociat de Turcia la Alep și continuarea evacuărilor sunt ultima speranță care le rămâne celor nevinovați", a adăugat el.

Evacuarea estului Alepului face parte dintr-un acord de încetare a focului, negociat de Moscova și Ankara, și intrat în vigoare joi după eșecul unei prime tentative cu o zi înainte. Acțiunea a fost totuși suspendată vineri de regimul sirian care acuză opoziția de a nu fi respectat termenii acordului.

Declanșată joi, operațiunea de evacuare ar urma să dureze mai multe zile și, odată terminată, ar permite regimului să proclame recucerirea totală a celui de-al doilea oraș al Siriei și astfel să înregistreze cea mai importantă victorie a sa în acest conflict care durează din 2011, scrie Agerpres.

"Poporul din Alep nu este singur", a scris de asemenea Erdogan. "Vom face tot ceea ce stă în puterea noastră pentru salvarea de vieți inocente", a mai promis acesta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel