Război Siria: Dezastru lăsat de ISIS

Coaliția antijihadistă condusă de SUA va avea "multe de făcut" în Siria chiar și după ce va alunga gruparea Statul Islamic din Raqqa, principalul fief al jihadiștilor în această țară aflată în război, a afirmat comandantul adjunct al coaliției duminică, potrivit AFP, scrie Agerpres.

"Daesh (acronimul arab al Statului Islamic) nu va fi învins odată cu eliberarea Raqqa", a estimat în fața presei generalul Rupert Jones, în timpul unei vizite la Ayn Issa, oraș în provincia Raqqa (nord).

"În calitate de coaliție internațională, noi știm că vor fi multe de făcut aici, în Siria", a spus el.

"Forțele democratice siriene (FDS) au dovedit că sunt un partener de încredere în lupta împotriva Daesh și noi vom continua să colaborăm cu FDS pentru a finaliza înfrângerea Daesh", a adăugat generalul american.

FDS — o alianță siriană arabo-kurdă susținută de coaliția antijihadistă — luptă împotriva Statului Islamic în mai multe bastioane ale acestuia de la crearea lor la sfârșitul anului 2015.

Intrând la 6 iunie în orașul Raqqa, FDS au cucerit câteva cartiere, dar nu au mai avansat de o săptămână din cauza rezistenței jihadiștilor și a prezenței numeroșilor civili în special în centrul orașului.

Întrebat despre dificultățile ofensivei, generalul Jones s-a limitat să spună că "bătălia de la Raqqa nu este mai dificilă decât se aștepta".

"Nu prevedem la ora actuală (...) să cerem întăriri", a precizat el, exprimând preocuparea coaliției de a "proteja civilii" prinși în capcana luptelor.

Potrivit cifrelor coaliției, 603 civili și-au pierdut viața în urma loviturilor aeriene în Irak și în Siria de la lansarea operațiunilor sale la sfârșitul anului 2014. Dar bilanțul diferitelor organizații neguvernamentale este mult mai mare.

Astfel, organizația neguvernamentală Airwars a documentat 744 de decese civile în luna iunie în urma operațiunilor coaliției în cele două țări vecine.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel