Război Siria. Bashar al Assad, acțiune imediată după atacul SUA

Forţe de securitate ale regimului sirian au intrat sâmbătă în oraşul Douma, ultimul fief al rebelilor în Ghouta de Est, în apropiere de capitala Damasc, au relatat media de stat, citate de AFP. 

"Unităţi ale forţelor de securitate internă intră în Douma", a transmis televiziunea de stat, precizând că oraşul rebel va fi eliberat în câteva ore "de prezenţa teroristă", aluzie la combatanţii rebeli. 

Anunţul survine în contextul în care SUA, Franţa şi Marea Britanie au desfăşurat la primele ore ale zilei de sâmbătă atacuri în Siria, ca represalii la un presupus atac chimic ce ar fi avut loc în urmă cu o săptămâna în oraşul Douma. 

Regimul sirian a respins orice responsabilitate pentru acest presupus atac chimic de la 7 aprilie, care, conform unor echipe de salvare, ar fi făcut peste 40 de morţi. 

Însă de a doua zi, rebelii grupării Jaich al-Islam, izolaţi la Douma, au fost în cele din urmă nevoiţi să accepte un acord de evacuare mediat de Rusia. 

Au părăsit Ghouta de Est

Mii de persoane, combatanţi şi civili, au părăsit deja Ghouta de Est pentru a ajunge în teritorii rebele din nordul Siriei. Printre ele, majoritatea responsabililor grupării rebele, printre care şi liderul Issam Bouwaydani. 

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a confirmat intrarea forţelor de securitate ale regimului în Douma, dând asigurări că "ultimii combatanţi care au dorit să plece" au părăsit oraşul. 

Anunţul survine în contextul în care o echipă a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) urmează să îşi înceapă sâmbătă activitatea la Douma. Ea a fost invitată oficial de regimul 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel