Război Siria, atac chimic. Rebelii, acuzații grave

arme chimice
arme chimice

Un comandant al rebelilor sirieni a dezmințit miercuri o declarație a Rusiei potrivit căreia gazul toxic care a ucis zeci de persoane marți în nord-vestul Siriei s-ar fi scurs de la un depozit de arme chimice al insurgenților după ce a fost lovit de avioane siriene, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Hasan Haj Ali, comandantul grupului rebel Free Idlib Army, a afirmat că nicio poziție militară a rebelilor din zona în care a avut loc atacul chimic nu a fost vizată marți.

'Toată lumea a văzut avionul în timp ce bombarda cu gaz', a declarat liderul rebel sirian, pentru Reuters, din nord-vestul Siriei. 'De asemenea, toți civilii din zonă știu că nu sunt obiective militare aici sau locuri pentru fabricarea de arme. Facțiunile opoziției nu sunt capabile să producă aceste substanțe', a afirmat el, calificând declarația Rusiei drept 'o minciună'.

Ministerul Apărării rus a anunțat miercuri că contaminarea cu gaz toxic în zonă a avut loc ca urmare a unei scurgeri de gaz de la un depozit de arme chimice al rebelilor după ce depozitul a fost lovit de atacuri aeriene lansate de forțele siriene.

Bilanțul atacului chimic comis marți împotriva orașului sirian Khan Shaykhun a ajuns la 72 de morți, dintre care 20 de copii, potrivit unor noi date ale organizației non-guvernamentale Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel