Război Siria, ARMISTIȚIU. Negocieri intense între Assad și opoziție

Guvernul şi opoziţia din Siria au convenit vineri asupra unui armistiţiu în Ghouta Orientală, zonă controlată de rebeli în apropierea Damascului, informează Xinhua, care preia o relatare a televiziunii Al-Arabiya referitoare la negocierile de pace de la Viena.

Luptele urmează să înceteze la miezul nopţii, după două luni de escaladare a conflictului. Aviaţia siriană şi cea rusă au bombardat din ce în ce mai puternic enclava rebelă, făcând victime - sute de morţi şi răniţi - în rândul civililor, potrivit unor informaţii furnizate de rebeli şi de agenţiile de ajutor umanitar.

Tratativele din capitala austriacă, sub coordonarea ONU, au durat două zile şi nu au fost urmate deocamdată de niciun anunţ oficial al guvernului de la Damasc.

[citeste si]

Reuters citează o declaraţie privind armistiţiul făcută de un purtător de cuvânt al opoziţiei siriene şi un anunţ similar din partea organizaţiei neguvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Opoziţia afirmă că şi Rusia a fost de acord să îşi înceteze operaţiunile aeriene, iar OSDO susţine că şi Comitetul pentru Eliberarea Levantului (LLC), care are legături cu Al-Qaeda, este inclus în mod secret în înţelegere.

Potrivit surselor menţionate, părţile au convenit şi asupra accesului ajutoarelor umanitare şi a schimburilor de prizonieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel