Război Rusia - Ucraina. Florin Cîțu, discuție cu însărcinatul cu afaceri al SUA, după invadarea Ucrainei de trupele ruse

Război Rusia - Ucraina. Florin Cîțu, discuție cu însărcinatul cu afaceri al SUA, după invadarea Ucrainei de trupele ruse  /  Sursă foto: Gov.ro
Război Rusia - Ucraina. Florin Cîțu, discuție cu însărcinatul cu afaceri al SUA, după invadarea Ucrainei de trupele ruse / Sursă foto: Gov.ro

Florin Cîțu a discutat cu David Muniz, însărcinatul cu afaceri al SUA.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a discutat cu David Muniz, Însărcinatul cu afaceri al SUA, despre parteneriatul strategic dintre cele două state şi modalităţi de a promova interesele reciproce în domeniile energiei, reformei justiţiei şi securităţii regionale.

„Am avut o discuţie aplicată cu Însărcinatul cu Afaceri David Muniz despre importanţa parteneriatului strategic SUA-România, în special în acest moment al invaziei brutale, neprovocate a Rusiei în Ucraina şi modalităţi de a promova interesele noastre reciproce în domeniile energiei, reformei justiţiei şi securităţii regionale", a scris Florin Cîţu pe Twitter.

Ciucă, discuție cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii. Kamala Harris a mulțumit României pentru sprijinul acordat refugiaților ucraineni

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o convorbire telefonică cu vice-președintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris. 

În cadrul dialogului, a fost analizată situația de securitate din regiune, ca urmare a agresiunii militare ruse asupra Ucrainei. Vice-președintele SUA a transmis mulțumiri României pentru sprijinul acordat refugiaților ucraineni. 

Totodată, a fost remarcată importanța solidarității manifestate de aliați pe Flancul Estic al NATO,  care întărește garanțiile de securitate.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis mulțumirile României pentru suplimentarea numărului de militari americani sosiți în țara noastră, fiind subliniată soliditatea  Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, care aniversează anul acesta 25 de ani de la semnare.

De asemenea, în cadrul convorbirii, a fost confirmată decizia ambelor guverne de a continua sprijinul acordat guvernului și poporului ucrainean împotriva agresiunii militare ruse (citește AICI).

Un translator a izbucnit în lacrimi atunci când a tradus discursul lui Zelenski

O femeie din Germania care a fost responsabilă de traducerea discursului președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskyi la TV a fost atât de marcată de cele spuse de președintele ucrainean încât s-a oprit brusc înainte de a izbucni în lacrimi.

Traducând pentru serviciul german de știri Welt, aceasta a putut fi auzită murmurând spre sfârșitul discursului lui Zelenski, după care și-a cerut iertare.

„Rusia este pe calea răului. Rusia trebuie să-și piardă vocea în ONU“, a spus Zelenski, fiind tradus de translatora emoționată, potrivit FoxNews.

„Sunt translator de conferințe, interpretez discuții de pace de 10 ore. Dar astăzi, în direct la TV în Germania, nu am reușit să termin traducerea lui Zelenski, La ultimele lui cuvinte am izbucnit în lacrimi. Vă iubesc pe toți, colegii mei ucraineni“, a scris ea pe Twitter (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel