Război Rusia-Ucraina. Chirieac: Armata Roşie s-a împotmolit în războiul informațional la care Rusia excela

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Matti)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Matti)

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre situația Rusiei, în acest moment, în războiul cu Ucraina.

Întrebat, la Antena 3, cum a reuşit să supravieţuiască Volodimir Zelenski acestei vânători lansată de Rusia, analistul politic Bogdan Chirieac a spus: "Nu ştiu ce vânătoare este pe urmele președintelui Ucrainei, fiindcă tot mitul Armatei Roşii s-a prăbuşit. În momentul în care foloseşti arme care sunt interzise, cum este bomba termobarică, asta dovedeşte că brava armata rusă, care bombardează civili şi spitale de pediatrie oncologică în Kiev, nu este aşa cum o descrie propaganda.

Deocamdată, vedeţi că sunt multe lucruri pe care Armata Roşie nu a reuşit să le ducă la îndeplinire. De pildă, nu controlează spaţiul aerian al Ucrainei, fapt care îi transformă în sitting ducks, în ţinte sigure pentru dronele turceşti operate de ucrainieni. Inclusiv zicerea asta că a venit Wagner, gruparea de 2000 de militari care muşcă din duşmani, adusă din Africa şi care îl vânează pe Zelenski... Să o luăm, aşa, cu multă reticenţă! Vedem că Armata Roşie nu este nici pe departe la nivelul la care era descrisă de propagandă. Sub nicio formă! Aveţi tancuri, blindate, militari anihilaţi de o armată mică, puţin pregătită - doar ce a fost pregătită de câţiva instructori din ţările NATO.

O fi ţintă (n.r. Volodimir Zelenski), dar sunt extrem de slab pregătiţi. În orice caz, mai bine pregătite sunt forţele speciale ucrainiene care îl protejează pe Zelenski. În rest, vi se pare că armata rusă a reuşit vreo minune în Ucraina, până acum? Nu. Au omorât civili, asta au făcut, ceea ce nu e greu când ai Kalashnikov-ul în mână. Dar obiective militare importante, controlul spaţiului aerian, dezangajarea unor unităţi militare ucrainiene mari - acest lucru nu s-a întâmplat nicăieri".

"Armata Roşie s-a împotmolit în războiul informațional"

Cât despre ce anume îl face pe Volodimir Zelenski, în acest moment, marele erou al acestui război, Bogdan Chirieac a mai spus: "Ştie cum să vorbească, ştie cum să se prezinte - a fost comediant omul -, are un curaj autentic şi o mare dragoste faţă de ţara sa. Nimeni nu poate contesta aceste lucruri. În plus, în spatele său - şi este foarte bine că este aşa - este o întreagă mașinărie de imagine care iată că a reuşit să il îngenuncheze pe Putin.

Ziua şase. Armata Roşie s-a împotmolit clar în războiul informațional la care Rusia excela. Este zdrobită. Înfrângerea este deja, înfrângerea Rusie în orice formulă. Sigur, cere (n.r. Volodimir Zelenski) admiterea mediată a Ucrainei în UE, ceea ce înseamnă că omul nu cunoaşte elemente politice primare internaţionale, dar aici trebuie să semnalăm un lucru deosebit: președintele Iohannis, care a cerut, alături de Ucraina, să fie primită şi Republica Moldova".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel