Război România TV-Tolontan: S-a afirmat prin atacuri la politicieni, nu prin jurnalism sportiv

Cătălin Tolontan
Cătălin Tolontan

România Tv spune că ziaristul Cătălin Tolontan a dezertat de la meseria de jurnalist sportiv pentru a deveni unul ”băsist”. Într-un articol postat pe site-ul televiziunii de știri, editorialistului Gazetei Sporturilor i se reproșează că analiza sa despre meciul Grecia - România a abundat în atacuri politice și nu în comentarii legate de fotbal. Postul de televiziune dă o replică tăioasă după ce Cătălin Tolontan, într-o postare pe blogul său, a scris că România Tv s-a folosit de transmisia meciului de la Pireu pentru a multiplica imaginea PSD-ului, partidul din care face parte patronul televiziunii, Sebastian Ghiță.

Redăm integral articolul de pe rtv.net.

”Cătălin Tolontan a criticat Romania TV imediat după eşecul României cu Grecia la barajul CM 2014. Nimic despre fotbal, multă politică şi ranchiună – aşa ar putea fi caracterizată analiza meciului Grecia-România făcută de jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul propriu. Multe atacuri la Ponta, multe atacuri la PSD, multe atacuri la România Tv, televiziunea care a transmis meciul, dar aproape nimic despre prestaţia tricolorilor din meciul amintit, şi mai ales nimic despre tactica "de geniu" adoptată de mister Piţurcă. Din păcate, jurnalistul sportiv a fost acum jurnalistul băsist. Este greu de înţeles cum un jurnalist sportiv, aşa cum se pretinde a fi Tolontan, pierde din vedere un aspect foarte important: un post de ştiri a riscat o sumă enormă de bani pentru a transmite un meci de fotbal pe care doreau să îl vadă toţi românii, alte televiziuni refuzând asumarea acestui risc”.

Tolontan și-a făcut un renume pe spatele politicienilor, nu prin jurnalism sportiv

”Probabil Tolontan nu poate trece peste frustrarea generată de faptul că GSPTv, postul din care credea că va face avere, a falimentat tocmai din cauza politicii sale manageriale defectuoase. Poate de aia nici nu îl critică pe Piţurcă, pentru că şi el se simte urmărit de consecinţele propriilor greşeli. Aş mai menţiona ceva. Cătălin Tolontan şi-a creat în ultimii ani au o aură făcându-şi imagine pe spatele politicienilor şi nu prin prestaţiile sale în calitate de jurnalist sportiv. Pentru Tolontan, indiferent de cât de bună-credinţă este un om politic, acesta devine o potenţială ţintă, chiar şi atunci când face lucruri bune. A critica cei mai importanţi oameni din stat că se bucură de un meci al naţionalei, că îi încurajează pe jucători este absurd. La fel de absurdă fiind şi acuzaţia că au făcut-o la RTV. Păi unde să o facă, dacă acolo se transmite meciul?”

Gura de tun a propagandei băsiste

”Aş face şi un comentariu legat de calităţile de jurnalist sportiv ale lui Tolontan. Timp de trei zile acesta a fabulat pe marginea echipei lui Piţurcă, a cărui componenţă şi aşezare în teren la primul fluer nu a avut nicio legătură cu elucubraţiile lui Tolontan. Pentru un jurnalist obişnuit să acţioneze doar la pont, probabil e frustant că metoda dă greş. Din păcate, domnul Tolontan, intenţionat sau nu, a devenit o gură de tun a propagandei băsiste, tot mai frustrată şi ea de impactul scăzut pe care îl au atacurile pe care le lansează. Cine ştie, poate Cătălin Tolontan vrea să se revanşeze faţă de tabăra preşedintelui, după ce ancheta sa în cazul Ridzi a spus ceva publicului şi despre modul în care Elena Băsescu a ajuns în Parlamentul European”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel