Război religios: Toate bisericile trebuie distruse de islam

abdul aziz
abdul aziz

Marele Muftiu al Arabiei Saudite, şeicul Abdul Aziz ben Abdullah, a cerut din nou distrugerea tuturor bisericilor din Peninsula Arabică, susţinând că islamul este singura religie legitimă în regiune.

Liderul religios a adus ca argument o afirmaţie a profetului Mohamed, potrivit căreia în Peninsula Arabică nu ar trebui să existe două religii, relatează Agerpres. Muftiul a făcut aceste declaraţii după prezentarea de către un parlamentar kuweitian a unui proiect de lege ce interzice construirea de noi lăcaşuri de cult nemusulmane în Kuweit.

Nu este pentru prima dată când şeicul Abdul Aziz ben Abdullah face o asemenea declaraţie. În martie anul trecut, în cadrul unei întâlniri cu o delegaţie din Kuweit, marele muftiu, autoritatea religioasă supremă a regatului sunnit, declara acelaşi lucru - că este necesar să se distrugă toate bisericile din regiune.

În Arabia Saudită s-ar afla la lucru între 3-4 milioane de imigranţi creştini, menţionează agenţia de presă rusă Interfax. Creştinii din regat nu au voie să-şi practice religia decât acasă sau în locuri private, iar apostazia de la islam este pedepsită cu moartea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel