EXCLUSIV  Război pe toate fronturile în TVR. Lovitură din partea PNL

Monica Ghiurco a fost audiată luni de comsiile de Cultură din Parlament după ce a fost propusă de membrii CA pentru funcția de președinte. Totodată, a fost invitată pentru a fi audiată și Irina Radu, numită în CA-ul TVR de către PSD, întrucât aceasta de asemenea candida pentru această funcție.

Comisiile de Cultură au dat aviz negativ pentru Monica Ghiurco cu 23 de voturi împotrivă și unul pentru. Parlamentarii PNL au părăsit sala de ședință, nefiind de acord cu audierea pentru a doua oară a Monicăi Ghiurco, și nici cu invitarea Irinei Radu. Este o situație fără precedent ca parlamentarii să cheme la audieri un alt reprezentant al CA în afară de cel propus de Consiliul de Administrație. În cele din urmă, Irina Radu a primit aviz pozitiv din partea Comisiilor de cultură ale Parlamentului pentru a ocupa funcția de președinte - director general al SRTv.

TVR, la un pas să rămână iar fără președinte

Miercuri se dezbate la CCR plângerea PNL conform căreia votul la Monica Ghiurco nu a fost constituțional. 

Luni, liberalii au făcut următoarea strategie: au votat la începutul ședinței că dacă primul candidat nu întrunește condițiile, îl votează pe al doilea cel mai bine clasat. Primul candidat a fost Monica Ghiurco și al doilea cel mai bine clasat a fost Irina Radu. Ca urmare, PNL va ataca și marți la CCR pe ideea că Irina Radu nu a întrunit majoritatea în CA.

Așadar, chiar dacă marți plenul o votează pe Irina Radu, PNL va contesta la CCR, iar miercuri este posibil ca fostul atac la CCR să se obiectiveze și să nu mai avem iarăși director la TVR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel